La ciutat s’omple d’activitats organitzades des de les regidories d’Ara Maó

La ciutat s'omple d'activitats organitzades des de les regidories d'Ara Maó

La ciutat s’omple d’activitats organitzades des de les regidories d’Ara Maó

Els darrers mesos, des de les diferents regidories gestionades per Ara Maó (Cultura, Igualtat, Joventut, Política Lingüística…), hem organitzat un ampli programa d’actes. Feim un repàs als més destacats.

World Robot Olympiad

El Recinte Firal de Maó va ser l’escenari de la primera edició del campionat World Robot Olympiad (WRO). L’esdeveniment el vam organitzar des del Servei de Joventut de l’Ajuntament, juntament amb l’Associació de Veïns Camí de ses Vinyes i l’Associació TDAH Menorca. Es tracta d’una competició de robòtica educativa d’àmbit internacional, que ofereix al jovent una oportunitat per atracar-se, de manera lúdica i divertida, a la tecnologia i l’enginyeria.

Festival de Poesia

Maó es va omplir de versos amb la tercera edició del Festival de Poesia, organitzat des de la Regidoria de Política Lingüística, gestionada per Antoni Carrillos. El festival va incloure diverses activitats al carrer i un recital poètic al teatre de l’Orfeó Maonès. L’esdeveniment va comptar amb la presència de poetes de fora de l’illa, com Laia Martínez, Maria Josep Escrivà, Ricard Martínez i Alba Camarasa, així com dels escriptors menorquins Carles Minuchin i Ponç Pons.

Festival Poesia Maó 2022

Itinerari de la Guerra Civil a Maó

Carlos de Salort i Miquel López, de l’associació Memòries de Menorca, van oferir un interessant recorregut per la ciutat de Maó, durant el qual van explicar els fets més rellevants de la Guerra Civil a partir de diferents espais del municipi.

Itinerari Guerra Civil a Maó

Dia de la Resistència del Poble Gitano

L’Ajuntament de Maó va participar amb un conjunt d’actes en la commemoració del Dia de la Resistència Romaní, que cada any se celebra el 16 de maig. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la nostra companya Cati Ferrer des de la Regidoria d’Igualtat. El Dia de la Resistència Romaní commemora l’aixecament de 6.000 gitanos i gitanes l’any 1944, quan es van enfrontar als soldats nazis per evitar ser assassinats a les cambres de gas d’Auschwitz-Birkenau.

Dia Resistència Poble Gitano - Maó

‘Vius al barri’, dinamitzam les barriades de Maó

‘Vius al barri’ és un projecte que pretén atracar la cultura als barris de Maó. La iniciativa, impulsada per Conxa Juanola des de la Regidoria de Cultura i organitzada pel col·lectiu Artsenlaire i l’empresa Tararó, ha servit per traslladar les arts escèniques i la música a les barriades de la ciutat.

Vius al barri

Llibres, pensament i censura

El 26 d’abril, es va celebrar a la Sala d’Actes de Ca n’Oliver el col·loqui ‘Llibres, pensament i censura’, una reflexió sobre les diferents formes de censura que s’han produït al llarg de la història i sobre els formats de comunicació de l’actualitat. El pròleg va ser a càrrec de l’escriptor Joan López Casasnovas i les aportacions del poeta Pere Gomila, i va ser moderat per Carles Jiménez. L’activitat va coincidir amb l’exposició ‘Monstres’, de Joan Fontcuberta.

Lectura pública d’El primer home

El 23 d’abril es va dur a terme a la plaça de la Conquesta de Maó la lectura pública d’El primer home, la darrera novel·la d’Albert Camus. L’acte va tenir lloc en el marc dels actes previs a la celebració dels Premis Mediterranis Albert Camus.

Lectura pública 'El primer home' a Maó

Sant Jordi 2022

Un any més, Maó va celebrar la festa de Sant Jordi amb un ampli programa d’actes. Les activitats es van estendre del 19 al 26 d’abril, amb propostes relacionades amb el món de la lectura, organitzades no només per l’Ajuntament, sinó també per les llibreries i altres institucions de la ciutat, com l’Ateneu de Maó i la Biblioteca Pública.

Sant Jordi 2022 a Maó

Dia Internacional contra el Racisme

El passat mes de març, des de la Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Maó, encapçalada per Cati Ferrer, vam organitzar un programa d’activitats gratuïtes per celebrar el Dia Internacional contra el Racisme, que cada any es commemora el 21 de març. Els actes van incloure la conferència ‘Afrodescendents: èxits i desafiaments amb relació als drets humans’, a càrrec d’Isabelle Mamadou, i els concerts de Big Mot Diwinbiki Band i The Sey Sisters.

Dia contra el Racisme

Dia de la Dona

Des d’Ara Maó vam celebrar el Dia de la Dona amb les històries d’Andrea Oyamburu, que ens van fer passar per tots els estats d’ànim i van servir per ‘trencar el silenci’. L’acte es va sumar al programa del Dia de la Dona de l’Ajuntament, organitzat per Cati Ferrer des de la Regidoria d’Igualtat.

Dia de la Dona 2022 - Ara Maó

Diada de Cantautores

El passat 19 de febrer, vam celebrar la segona edició de la Diada de Cantautores de Menorca al claustre del Carme a Maó. Hi van participar Maria Florit, Lara Pons, Gemma More i Angela Hoodoo.

Diada de Cantautores Maó 2022

Itinerari amb Maite Salord

Maite Salord ens va acompanyar en un emotiu i enriquidor itinerari per la ciutat de Maó, resseguint els escenaris de la seva darrera novel·la, ‘El país de l’altra riba’. L’acte va comptar amb una nombrosa assistència.

Itinerari Maite Salord

Tags:
,
No Comments

Post A Comment