L’Ajuntament de Maó demana finançament al Govern per modernitzar la xarxa de clavegueram

L’Ajuntament de Maó demana al Govern que assumeixi l’execució del nou col·lector sud de la xarxa de clavegueram

L’Ajuntament de Maó demana finançament al Govern per modernitzar la xarxa de clavegueram

L’Ajuntament de Maó ha sol·licitat al Govern de les Illes Balears que assumeixi, amb càrrec al cànon de sanejament, el finançament de les obres per a l’execució del col·lector sud de la xarxa de clavegueram del nucli urbà del terme municipal de Maó.

En aquest sentit, el consistori s’ha dirigit per carta al conseller de Medi Ambient i Territori del Govern, Miquel Mir, per demanar el finançament autonòmic d’aquesta instal·lació.

Transició del sistema unitari cap al separatiu

El tinent d’Alcaldia de Recursos i Sostenibilitat, Rafael Muñoz, ha recordat que “el sistema de clavegueram de Maó està obsolet i s’ha quedat molt antiquat, ja que deriva d’un pla director anterior als anys 70, que contempla un sistema de clavegueram basat en un col·lector unitari, que recull tant les aigües pluvials com les aigües residuals provinents dels habitatges”.

Muñoz ha assenyalat que un dels problemes de tenir un col·lector unitari, que a més passa pel port, és que quan es produeixen episodis de pluges intenses les canonades se saturen i es desborda, i pot provocar episodis puntuals de contaminació per aigües fecals al port.

Per solucionar-ho, el tinent d’Alcaldia ha explicat que es planteja un sistema separatiu, del qual l’Ajuntament disposa d’un projecte de l’any 2011 que està pendent de tramitar i que té un cost de 8 milions d’euros, una xifra que supera la capacitat inversora de l’Ajuntament. A més, és un projecte supramunicipal, que també afectaria el municipi des Castell.

Aquest col·lector passaria per la zona sud del nucli urbà, assumint els cabals provinents del polígon industrial, Malbúger, Llucmaçanes i la zona sud del nucli urbà, i descarregaria, en més del 50%, el volum que actualment circula per la zona del port.

Muñoz ha recalcat que “poder fer aquest col·lector separatiu, l’anomenat col·lector sud, permetria modernitzar la xarxa de Maó, perquè les obres que s’han fet aquests anys per dotar alguns carrers de sistemes separatius, es podrien connectar al nou col·lector”, i ha assegurat que “a més de descarregar el col·lector unitari, faria que l’aigua que arribés a la depuradora Maó-Es Castell, ho fes en millors condicions i facilitaria la seva depuració”.

Podeu llegir la nota de premsa de l’Ajuntament fent clic aquí.

No Comments

Post A Comment