Avançarem en la idea d’anella cultural, formada pels principals equipaments culturals públics de Maó

Avançarem en la idea d’anella cultural, formada pels principals equipaments culturals públics de Maó

Des d’Ara Maó entenem la cultura com un dret bàsic, un bé comú, un element d’equitat, d’inclusió i de cohesió, i a la qual totes les capes de la població hi han de poder accedir.

Per això, Ara Maó fa una aposta decidida pels projectes que vinculen la cultura i l’art amb projectes de transformació social (desigualtat, igualtat i equitat, lluita contra la violència de gènere, dependència, persones amb discapacitat, col·lectiu LGTBI+) i d’economia social.

També proposam vehicular a través de la cultura el respecte a la identitat pròpia i preservar els trets diferencials (patrimoni, llengua i els valors intangibles propis) alhora que es valora una identitat complexa i diversa com la nostra.

La cultura ha de trobar un equilibri entre l’art contemporani i actual, i les tradicions i el patrimoni. Entenem la cultura com una acció no passiva en què els ciutadans, a més de ser receptors, han de ser-ne part activa. En definitiva, volem una ciutat que visqui per la cultura i que generi ciutadans que es qüestionin i facin avançar la societat.

Què farem?

Anella cultural

Avançarem en la idea d’anella cultural, formada pels principals equipaments culturals públics de Maó: Teatre Principal, Biblioteca Pública, Museu de Menorca, Ca n’Oliver, Arxiu d’Imatge i So de Menorca, Orfeó Maonès, Sala de Sant Antoni, futur Conservatori, Fundació Rubió i Tudurí, Mongofra…

La iniciativa ha de servir per coordinar la gestió dels diferents espais i de les activitats, cosa que ha de formar part de la visió conjunta que suposa entendre les polítiques culturals sota el prisma d’una visió global.

A més, aquest projecte ha de promoure l’acció combinada i coordinada en la difusió i la programació dels principals serveis culturals públics de Maó amb la participació de les entitats privades.

Plataforma virtual de professionals de la cultura

També impulsarem la creació d’una plataforma virtual de professionals i de projectes, i farem feina perquè l’Ajuntament actuï com a facilitador entre els diferents agents, de manera que es contribueixi a reforçar el nexe entre activitat cultural i societat civil.

Una cultura feta pel poble i per al poble

Una volta hem posat en funcionament el grup assessor de les Arts Visuals, s’han de crear estructures de participació àgils. La creació de comissions temàtiques de participació és clau a l’hora de donar veu a les entitats i a les associacions culturals del municipi i també és clau per facilitar-ne la coordinació.

També emprendrem la rehabilitació de l’antiga SEAT segons els usos resultants del procés de participació realitzat.

FES CLIC AQUÍ PER CONSULTAR EL PROGRAMA ELECTORAL COMPLET D’ARA MAÓ

No Comments

Post A Comment