Animestiu

Animestiu

Aquest és el títol del proper cicle de cinema que Ara Maó organitza per als propers mesos de maig i juny a la Biblioteca Pública de Maó, entitat que també hi coŀlabora. Es tracta de la projecció de peŀlícules Anime, un gènere de cinema d’animació d’origen japonès que compta amb una gran trajectòria i reconeixement, amb títols importants de peŀlícules, algunes de les quals també han tingut la rèplica en cinema convencional, com és el cas de Ghost in the Shell.

Aquestes peŀlícules, més enllà de la seva qualitat gràfica, atès que han aconseguit un gran perfeccionament en els recursos utilitzats, traspuen tota una sèrie de valors que consideram importants transmetre. Parlam de valors mediambientals, educacionals, emocionals… A la vegada, els guions de les peŀlícules inclouen gran part dels gèneres de ficció, i n’hi ha també per a diferents edats. Per aquest motiu, Animestiu pretén atracar a la gent un tipus de cinema que per a molts no és del tot conegut i que, en canvi, farà passar molt bones estones, a la vegada que farà reflexionar.

El cicle fa una tria de diferents films prou diferents per obrir el ventall tant des del punt de vista temàtic com des del punt de vista del públic a qui es dirigeix. Aquests en són els títols:

La princesa Mononoke  (a partir de 13 anys)    13 de maig
El meu veí Totoro   (tots els públics)      20 de maig
Ghost in the shell   (a partir de 15 anys)       27 de maig
Nausicaä de la Vall del Vent  (tots els públics)     3 de juny
Wolf Children     (tots els públics)      10 de juny
Akira   (a partir de 15 anys)      17 de juny

Es farà una petita presentació de la peŀlícula abans de la projecció i, si escau, un petit debat-coŀloqui al final.

Les projeccions es faran els dissabtes a les 10.30h del matí.

No Comments

Post A Comment