Aplaudim el protocol contra la violència sexista i sexual a les festes impulsat pel Consell de Menorca

Aplaudim el protocol contra la violència sexista i sexual a les festes impulsat pel Consell de Menorca

Ara Maó aplaudeix la iniciativa del Consell Insular de Menorca de posar en marxa un protocol davant les violències sexistes i sexuals durant les festes patronals sota el lema ‘En formes part’.

“Aquest és un primer pas per intentar posar fre a la violència, sigui física, verbal o psicològica, que s’exerceix contra les dones, una feina que des de la nostra formació considerem prioritària i transversal”, ha dit la portaveu de l’agrupació d’electors, Conxa Juanola.

El protocol s’iniciarà durant aquestes festes de Sant Joan de Ciutadella, on hi haurà un punt d’informació mòbil amb dos professionals de la Creu Roja especialitzats en aquesta matèria. La campanya es durà a terme a tots els municipis al llarg de l’estiu fins a les festes de Gràcia de Maó.

Ara Maó considera que les festes són un moment per gaudir de les tradicions amb seny i respecte, però té clar que no es pot girar l’esquena a una realitat que existeix i que suposa una xacra social.

“Les campanyes de sensibilització són molt necessàries, però a vegades no són suficients. Posar a l’abast eines d’assessorament i ajuda a les dones que puguin patir qualque tipus de violència sexual o sexista en el marc de les festes ens sembla del tot encertada”, ha manifestat Juanola.

Així mateix, Ara Maó vol desitjar unes bones festes de Sant Joan a tots els ciutadellencs i ciutadellenques, així com felicitar a totes aquelles persones que han treballat de valent en l’organització de la festa.

Tags:
, ,
No Comments

Post A Comment