Aprovam una moció per instar al Govern espanyol a actuar davant els bombardejos i el setge sobre la Franja de Gaza

Aprovam una moció per instar al Govern espanyol a actuar davant els bombardejos i el setge sobre la Franja de Gaza

El darrer Ple municipal va aprovar una moció d’Ara Maó per instar al Govern espanyol que actuï davant la greu situació que s’està vivint a Palestina.

En primer lloc, vam deixar clar que condemnàvem fermament els actes de terrorisme comesos per Hamàs el 7 d’octubre, però és evident que la resposta per part d’Israel és completament desproporcionada. De fet, experts de Nacions Unides alerten que el que està passant avui a Gaza podria ser un genocidi.

Recordem que, a més, aquest indici de genocidi es comet contra un poble que fa dècades que està sotmès a un règim d’apartheid, tal com denuncien Amnistia Internacional i Human Rights Watch.

L’embargament d’armes és un pas necessari en aquest sentit, i una obligació no només moral, sinó també legal, tal com es recull en el marc jurídic espanyol, que prohibeix la venda d’armes a països en conflicte o als territoris en què hi ha importants vulneracions dels drets humans. El Govern espanyol ja ha pres decisions similars anteriorment, com quan va suspendre la venda d’armes a Líbia durant la seva guerra civil, o la venda de material antiavalots a Veneçuela.

Els governs, també el de l’Estat espanyol, tenen la responsabilitat i el deure de contribuir a mantenir la pau i a respectar els drets humans a tot el món, i açò implica acabar amb la impunitat d’Israel davant dels seus sistemàtics atacs contra la població civil palestina.

Assegurar el compliment dels drets humans és una obligació que s’estén a tots els nivells de l’administració pública. Si bé és cert que els governs nacionals i regionals tenen un paper important en la promoció i la protecció dels drets humans, els governs locals han d’estar a l’avantguarda, i garantir el respecte dels drets humans per a totes les persones.

Al Ple va assistir el Comitè de Solidaritat Menorca-Palestina, el qual també va intervenir amb la lectura d’un manifest sol·licitant l’alto el foc i condemnant les atrocitats que Israel està duent a terme.

No Comments

Post A Comment