ARA MAÓ amb els ciutadans i treballadors en defensa del servei públic

ARA MAÓ amb els ciutadans i treballadors en defensa del servei públic

Ara Maó vol manifestar el suport a la concentració que està convocada pel proper dia 23 de gener en contra de la privatització d’AENA. El model de privatitzacions de les grans empreses públiques, com poden ser Telefònica o Endesa, dut a terme pel govern espanyol s’ha demostrat que ha jugat en contra dels interessos dels ciutadans, com és el cas de la pujada abusiva del preu de l’electricitat des del moment en què Endesa va a passar ser privada o  que els ciutadans van haver de pagar els costos de transició a la competitivitat, una manera elegant de dir que es compensava a les grans elèctriques per passar a mans privades.

En tost de fer seny, però, sembla que no s’aprèn del passat, i una gran empresa com AENA està en ple procés de privatització, cosa que recaurà de forma molt negativa en contra de l’interès comú en un servei públic, com és el cas del transport aeri, i més en el nostre cas, en una illa on la necessitat d’aquest transport és necessari per a la ciutadania i estratègicament essencial per a l’economia.

La conveniència de tenir un sistema de transport aeri en condicions per les necessitats de l’illa quedarà supeditada a la lògica empresarial de rendibilitat econòmica, a part d’açò, el deute d’AENA, se’l quedarà s’Estat, i com que AENA no aportarà ingressos d’explotació, com fins ara, aquest deute el pagarem entre tots als Pressupostos Generals de l’Estat. Una oferta ben sucosa per invertir.

Ara Maó es posiciona al costat dels ciutadans i treballadors maonesos, i dels menorquins en general, que defensen que el que és públic és de tots, que denuncien la precarietat en la connectivitat aèria, i que creuen que la pèrdua de la titularitat de l’aeroport afegiria un altre important efecte distorsionador de conseqüències imprevisibles.

Per tots aquests elements, volem reiterar el nostre suport a la concentració que es farà el proper divendres dia 23 en contra de la privatització d’AENA.

No Comments

Post A Comment