Ara Maó arrenca el curs polític amb l’horitzó clar de reforçar la proposta política i participativa

Ara Maó arrenca el curs polític amb l’horitzó clar de reforçar la proposta política i participativa

El passat 28 de setembre va celebrar la primera assemblea del nou mandat

Consolidar l’estructura interna de l’agrupació, formar i debatre políticament tota la gent compromesa sobre temes polítics i de gestió municipal, enfortir les relacions amb els partits que integren Ara Maó i un especial control en el seguiment del pacte de govern a l’Ajuntament, van ser les claus dominants de la darrera assemblea celebrada a la seu d’Ara Maó el passat 28 de setembre.

L’assemblea va manifestar que la participació política és una eina molt potent en la nostra societat, i Ara Maó vol ser-ne un dels vehicles, que ha de fer de pont entre la representació institucional i el debat polític de la gent. En aquest sentit, l’agrupació decideix reforçar l’estructura horitzontal que la caracteritza, amb reunions setmanals obertes a tota la gent interessada en el projecte, a la vegada que crea grups específics que fan el seguiment de tres grans punts essencials: comunicació, finances, i política i organització interna.

L’assemblea també acorda la necessitat que les persones que integren l’agrupació participin en el debat sobre els temes polítics de més rellevància. Així, aquest debat necessari es traduirà en actes de discussió política més interna i en alguns casos en actes en llocs públics, de més abast. L’actuació institucional posterior ha de beure d’aquesta reflexió prèvia, i el posicionament polític d’Ara Maó a les institucions durà la marca clara del debat de la gent, de la no ingerència d’altres interessos que no siguin el bé comú.

D’altra banda, es decideix reforçar els llaços amb les formacions polítiques que donen suport a Ara Maó, i açò es pot traduir tant en el suport estructural com, sobretot, una major rendibilització de la presència d’aquests partits, com Més o Unides Podem, a altres institucions.

L’altre dels punts importants que es van tractar va ser la necessitat de fer un seguiment profund del pacte de govern a l’Ajuntament de Maó, i que es facin efectives les comissions d’aquest seguiment, prevista cada 6 mesos entre els grups polítics que integren l’acord de govern.

 

No Comments

Post A Comment