Ara Maó assumeix les noves àrees de gestió com a punts estratègics i per incidir en la política de transformació

Ara Maó assumeix les noves àrees de gestió com a punts estratègics i per incidir en la política de transformació

El pacte de govern a l’Ajuntament de Maó es concreta en l’assumpció de les noves competències per part dels diferents regidors. En aquest cas, les regidories que gestionarà Ara Maó són estratègiques tant per al model de ciutat com el model de societat.

Per una banda, Ara Maó manté aquelles àrees que en el passat mandat han estat significatives perquè inicien un canvi de model que s’ha de consolidar. Representen una gran aposta per al model de ciutat. És el cas de les polítiques de la gestió dels recursos com l’aigua i l’energia. Aquestes han estat un puntal en el darrer mandat. Les inversions en infraestructures d’aigua i les polítiques per a la transició energètica han de ser clau en aquest mandat, i Ara Maó ha pres la determinació de gestionar-les per fer-ho possible. En aquest sentit, la gestió en els serveis de neteja i residus, que han d’assumir un canvi de model, també les seguirem gestionant. Així mateix, totes les polítiques de Medi Ambient seran duites per Ara Maó.

Les polítiques en matèria d’Educació, Joventut, Atenció comunitària, així com Igualtat, normalització lingüística, Participació Ciutadana i Cooperació, que ja dúiem el passat mandat, seguiran estant en mans d’Ara Maó, que representen incidir en el model de societat, tenint en compte la feina feta el darrer mandat en tots aquests àmbits.

D’altra banda, Ara Maó assumirà noves àrees de gestió perquè ha estat la nostra aposta per fer un pas endavant en aquelles que pensam que han de tenir més pes en el nou ajuntament. És el cas de dues àrees que consideram estratègiques per al model de ciutat: Mobilitat i Cultura. En el primer cas, Mobilitat, Ara Maó considera que calen polítiques actives en aquesta àrea a la ciutat. El Pla de Mobilitat aprovat en el darrer mandat s’ha d’anar fent efectiu, i pensam que assumir aquesta tasca és un repte per a nosaltres. Incidir en una mobilitat sostenible, augmentar els carrils bici i crear itineraris escolars segurs són exemples de la feina que hi ha per fer. En el segon cas, Cultura és també un puntal que requereix una visió ampla i implementar noves iniciatives. És el cas de l’anella cultural, proposta del nostre programa electoral, que ja era present en el de 2015, que consisteix en la creació d’un projecte que posi en valor de forma conjunta els serveis i infraestructures culturals del municipi. Però també ho és vincular l’art i la cultura amb projectes de transformació social, crear la Comissió municipal de Cultura o crear centres artístics cogestionats o autogestionats.

Aquesta és l’aposta d’Ara Maó: seguir transformant la ciutat i incidir en la transformació social.

Aquí teniu el cartipàs i les designacions de les àrees per regidors: COMUNICAT ALCALDIA – Organigrama municipal

No Comments

Post A Comment