Ara Maó considera que el lloguer turístic ha d’anar lligat una política d’habitatge social

Ara Maó considera que el lloguer turístic ha d’anar lligat una política d’habitatge social

Recordam que l’Ajuntament de Maó va liderar la proposta d’incloure en la zonificació els habitatges unifamiliars aïllats.

Ara Maó valora la importància de regular i limitar el lloguer turístic, tot i que destaca que sempre ha d’anar lligat a una política d’habitatge social, ja que aquesta activitat comercial ha suposat una mancança d’habitatges de lloguer a llarg termini i un augment notable dels preus en els darrers dos anys.

La nostra portaveu, Conxa Juanola, assenyala la necessitat de construir habitatges protegits per a aquelles famílies que, tot i tenir feina, no poden fer front als elevats lloguers que s’estan demanant avui dia.

En aquesta línia, ha recordat que “estem començant a recuperar propostes que estaven sobre la taula”, fent referència a promocions d’habitatges de caràcter social que seran una realitat pròximament a zones com Borja Moll o Dalt es Cós.

Ara Maó remarca també que la regulació del lloguer turístic resulta imprescindible per legalitzar una activitat que, fins al moment, ha suposat la proliferació de places turístiques encobertes i no regulades a través principalment de plataformes en línia.

Aquesta situació provoca, d’una banda, un problema ecològic, a causa de la pressió humana sobre el territori que representen les places turístiques amagades que, a més, reporten un benefici econòmic que no és declarat.
D’altra banda, el lloguer turístic dóna lloc a vegades a problemes de convivència entre els residents i els visitants i, en aquest sentit, l’agrupació d’electors creu que el turisme no pot ser un pretext per no tenir una visió de ciutat habitable i còmoda per a les persones.

“Estem a favor d’una activitat turística respectuosa amb els valors de la ciutat, que doni un valor afegit, com els hotels d’interior, compatible amb el dret a l’habitatge i que cerqui la legalitat i la sostenibilitat”, manifesta Juanola.

Per tot això, Ara Maó considera necessària la regulació del lloguer turístic i recorda la voluntat inicial per part de l’equip de govern de l’Ajuntament d’incloure en la zonificació els habitatges unifamiliars aïllats, cosa que hagués permès el lloguer a zones com Cala Llonga o es Murtar, entre moltes altres.

Aquesta era una proposta compartida entre tots els ajuntaments de l’illa, menys es Castell i Alaior, ambdós governats pel PP. “Van preferir no trobar el consens per poder fer després una política d’atac a la zonificació“, ha manifestat Juanola.

“El Consell ens demanava una proposta conjunta, però el PP va considerar que la possibilitat d’incloure els habitatges unifamiliars aïllats no era suficient i no va voler arribar a un consens, per la qual cosa l’administració insular va aprovar finalment una proposta de mínims”, conclou la portaveu de l’agrupació d’electors.

No Comments

Post A Comment