Ara Maó demana que els ajuntaments puguin disposar dels seus recursos amb total llibertat i sense condicionants

Ara Maó demana que els ajuntaments puguin disposar dels seus recursos amb total llibertat i sense condicionants

Ara Maó valora positivament el resultat de la reunió que va tenir lloc ahir entre els representants de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i Pedro Sánchez, durant la qual el president del govern espanyol es va comprometre a autoritzar que els ajuntaments puguin fer servir els superàvits i els romanents d’exercicis anteriors per fer front a la crisi econòmica i social provocada per la Covid-19.

Aquesta és una reivindicació que Ara Maó ha defensat des de fa anys, amb la convicció que l’autonomia municipal és imprescindible per atendre les necessitats bàsiques de la ciutadania, mitjançant polítiques de proximitat centrades en les persones.

Cal recordar, una vegada més, que els ajuntaments són les administracions que més han contribuït a reduir el dèficit públic de l’Estat, i és injust que se’ls apliquin restriccions universals a la despesa, com si tots fossin mals gestors, tal com fa la Llei Montoro.

Fins ara, tot i les reiterades demandes, el govern espanyol no havia atès les peticions realitzades des del municipalisme per tal que les administracions locals amb una bona salut financera gaudeixin d’autonomia per elaborar els seus pressupostos.

Per tant, celebram el canvi de criteri, però demanam que els ajuntaments puguin disposar dels seus recursos amb total llibertat i sense condicionants, i que puguin fer-ho amb la màxima prestesa possible, ja que les necessitats especials a les quals han de fer front en aquests moments tan difícils no poden esperar.

No Comments

Post A Comment