Ara Maó denuncia l’incompliment del govern espanyol en matèria d’acolliment de refugiats

Ara Maó denuncia l’incompliment del govern espanyol en matèria d’acolliment de refugiats

Recorden que en el ple del mes de setembre de 2015 es va aprovar una moció per unanimitat de tots els grups polítics

El dia que s’acaba el termini per acollir més de 17.000 refugiats a què el govern espanyol es va comprometre davant les institucions europees, ens trobam en una situació vergonyosa en qüestions humanitàries en què només s’han acollit 1.800 persones que provenen dels camps de refugiats. Ens trobam davant un incompliment flagrant dels compromisos, i Ara Maó s’afegeix al clam de tantes institucions locals, que posen a disposició del govern central instal·lacions i recursos per fer-hi front. És més, el mes de setembre de 2015 es va aprovar una moció al ple municipal en què tots els partits polítics, per unanimitat, manifestaven el suport total a la voluntat d’acollir. En aquest acord s’incloïa, també, el PP, el mateix partit que incompleix els compromisos a nivell estatal.

Des d’Ara Maó continuam amb el mateix suport que ja vam manifestar en el seu moment, i continuam oferint les eines del nostre municipi per fer-ho possible. Però aquesta feina no és possible sense la implicació del govern de l’Estat, competent en la matèria.

Amb tot, a Maó no ha arribat cap refugiat per la via de l’acolliment de l’Estat, només ho han fet persones pel seu compte, i aquesta dada encara ens afecta més. Demanam, així, que l’Estat activi els mecanismes necessaris per fer una passa decidida cap al compliment dels seus compromisos, que ara se situen aproximadament en un 10 %. I, tot i que l’incompliment és generalitzat a la immensa majoria dels països europeus, el nivell d’insolidaritat de l’Estat espanyol arriba a les pitjors quotes de tota la Unió Europea.

A Ara Maó feim un pas en favor de la humanitat, la solidaritat entre els pobles i l’acolliment.

No Comments

Post A Comment