Ara Maó dóna el seu suport a la plataforma Menorca per la Convivència

Ara Maó dóna el seu suport a la plataforma Menorca per la Convivència

Ara Maó s’ha adherit a la plataforma Menorca per la Convivència, nascuda fa només dues setmanes amb la finalitat d’aglutinar a persones i entitats que estan a favor de la diversitat i la pluralitat en una època complicada a causa de l’augment del racisme i l’extrema dreta, tant a Balears com a l’Estat Espanyol i a Europa.

“Donam suport a aquesta iniciativa perquè creiem en la convivència, la tolerància, la justícia social i la igualtat de totes les persones”, ha dit la candidata de l’agrupació d’electors a l’Ajuntament de Maó, Conxa Juanola.

Ara Maó ha signat el manifest de Menorca per la Convivència, un document que deixa constància de la necessitat de dur a terme una crida conjunta per mostrar que la societat menorquina està a favor dels drets de les persones LGTBI+, dels drets de les dones i contra la xenofòbia i el racisme.

Així mateix, defensen la cultura popular, la llengua pròpia, les institucions d’autogoverns i del model de defensa del territori de Menorca.

El text de Menorca per la Convivència alerta que l’odi i la intolerància ha deixat de ser una cosa llunyana per passar a formar part de la nostra realitat més pròxima. El manifest destaca que l’eclosió de forces polítiques d’extrema dreta suposa “tornar enrere moltes dècades en matèria dels drets aconseguits per les dones o per les persones LGTBI+, a més d’importants retrocessos en matèria de preservació del territori, de benestar i de drets socials”.

Ara Maó sempre s’ha caracteritzat per ser una formació que defensa la igualtat d’oportunitats de les persones, el respecte a l’estat del benestar i als serveis bàsics, el respecte al medi ambient, la voluntat de crear una política veritablement participativa, el respecte als drets dels pobles i de les persones i la creença en una vida democràtica.

No Comments

Post A Comment