Ara Maó dona suport a la manifestació del 9M contra la Lomqe

Ara Maó dona suport a la manifestació del 9M contra la Lomqe

El proper dia 9 de març tindrà lloc la jornada de protesta d’estudiants i professors contra la Lomqe, que té com a acte central la concentració a les 12h a la plaça Miranda de Maó.

Ara Maó planteja en el seu ideari un concepte d’educació de qualitat, inclusiu, que vetli per l’interès comú, l’àmbit coŀlaboratiu i l’autonomia dels centres, i no per la competitivitat, les tuteles dels governs o l’afavoriment de centres que plantegen l’exclusió. En aquest sentit, creim que l’educació és un dels pilars fonamentals de la nostra societat, i per açò l’evolució i els reptes que ha de superar i millorar han de ser una qüestió de debat públic, amb un gran consens social, aconseguit amb tots els coŀlectius implicats directament (mestres, professors, mares i pares, alumnes, l’àmbit universitari i acadèmic, pedagògic), però també un sector més ample de la societat com el tercer sector o el sector productiu. De fet, aquest pacte social no només ha de tenir un consens sinó que és clau que tot el teixit social es senti partícep i responsable d’aquest pilar que és l’Educació. Malauradament, però, la història que acompanya la Lomqe és tot el contrari que açò. És fruit, exclusivament, de la majoria absoluta del PP quan la tenia, sense voluntat de treballar per aquest consens social, després d’un debat profund amb els sectors implicats.

A Menorca s’ha fet molta feina per arribar a un pacte per l’Educació, que és el que necessitam per avançar socialment cap la millora constant de l’educació. No podem deixar en mans dels governs de torn una qüestió tan essencial com aquesta. I aquesta és la recerca de les vies que ha de seguir l’evolució del sistema educatiu. Aquest és el model que defensam: el diàleg, el pacte social. La Lomqe no suposa altra cosa que dinamitar aquest procés.

Per açò hi estem en contra. I el proper dijous dia 9 de març serem a la plaça Miranda per demanar-ne la derogació que ha de servir de mostra per iniciar un nou camí que compti amb els sectors menystinguts fins al moment. Diem no a la Lomque perquè diem sí a l’educació per a tothom i de qualitat.

No Comments

Post A Comment