Ara Maó es compromet a continuar amb la feina de millorar les voreres del municipi

Ara Maó es compromet a continuar amb la feina de millorar les voreres del municipi

El membre d’Ara Maó i regidor de Microciutat, Parcs i Jardins, Manolo Lora, assegura que la voluntat de l’agrupació d’electors és continuar fent feina en la millora de les voreres i de les zones verdes del municipi durant els propers quatre anys.

En aquest sentit, ha remarcat que, des de la seva regidoria, s’ha treballat durant aquests tres anys i mig per arreglar més de 300 punts de voreres que es trobaven en males condicions, amb una inversió de més de 290.000 euros.

A més, s’han destinat més d’1.140.000 euros a la millora dels parcs i jardins, així com a crear nous espais per gaudir d’un entorn més saludable. En concret, Ara Maó ha impulsat la creació del nou parc urbà a Sa Punta, un nou projecte de parc entorn del Mirador del Port, l’hort urbà de Camí d’en Barrotes i l’adequació de la plaça que es troba al costat de l’escola infantil Magdalena Humbert, Sa Sínia des Cuc i una part del parc Rochina.

“El nostre objectiu és que els carrers, aquells que trepitja el ciutadà i que veu cada dia, es trobin en les millors condicions possibles i per això volem continuar fent feina per a dur a terme microaccions que encara són necessàries a la via pública”, diu Lora.

Una altra de les actuacions destacades ha estat la realització d’un estudi dels més de 3.850 arbres de la ciutat que ha permès detectar punts conflictius i adaptar nous sistemes de sembra.

Lora explica que veníem de quatre anys anteriors on s’havia gastat molt i sense pensar en els interessos de la ciutat ni dels ciutadans. “Ara Maó, des del departament de Microciutat ha apostat per millorar l’entorn incrementant la capacitat de l’Ajuntament per dur a terme més actuacions en el menor temps possible, amb menys recursos i menys costos de personal”, manifesta.

El membre de l’agrupació d’electors afegeix que les trobades amb els col·lectius i entitats socials, així com la participació ciutadana, han estat fonamentals a l’hora de projectar la tasca del departament. Lora apunta que al llarg d’aquests tres anys i mig ha mantingut unes 400 reunions per tal de recollir les demandes de cada un dels barris de Maó.
Així mateix, apunta que durant aquest mandat es duran a terme la majoria de les propostes que van sorgir del món associatiu.

Una altra de les prioritats d’Ara Maó ha estat la d’ambientalitzar els espais urbans per millorar-ne la qualitat. A més, s’ha potenciat Es Freginal com a espai lúdic i d’esbarjo al servei dels residents i visitants, i se n’ha revisat el mobiliari i enllumenat.

També s’ha treballat per a implantar plantes autòctones en tots els espais públics, de la mateixa manera que s’han recuperat aljubs per regar els carrers.

Finalment, des del departament de Microciutat, Parc i Jardins s’ha portat a terme un projecte pilot per a la recuperació de les sínies tradicionals de la ciutat gràcies a un grup de voluntaris i s’ha apostat per donar continuïtat a la implantació d’horts urbans i zones enjardinades a les comunitats de veïns.

No Comments

Post A Comment