Ara Maó fa una crida a aprovar la proposició de Llei de la Reserva de Biosfera de Menorca

Ara Maó fa una crida a aprovar la proposició de Llei de la Reserva de Biosfera de Menorca

Fa uns dies Ara Maó és pronunciava sobre la necessitat de disposar d’una eina legal per tal de transposar, a polítiques reals, la figura de Menorca com a Reserva de Biosfera, declaració que es va produir l’any 1993, i que a hores d’ara no té cap instrument efectiu per dotar de contingut aquesta declaració.

Avui més que mai, amb un escenari d’emergència climàtica, que afectarà els territoris illencs més que a altres, cal preservar el territori i els recursos naturals per a les generacions futures. L’aigua potable, l’entorn marí, la diversitat, els sectors primaris, el territori, les energies netes, són les qüestions prioritàries que necessiten polítiques actives i reals, i que siguin els menorquins i les menorquines qui puguin decidir com i què volem per la nostra illa.

La Llei de Reserva de Biosfera és un instrument de vital importància per a l’illa, ja que ha de permetre consolidar el camí que Menorca va emprendre ja fa anys, basat en l’aposta per la sostenibilitat.

Des d’aquesta agrupació ciutadana, que neix de la preocupació pel benestar present i futur de la nostra illa, feim una crida a la urgent aprovació de la proposta del document marc per part del Consell Insular i al posterior debat legislatiu, que ha de permetre garantir una vida digna i segura a les persones que vivim i estimam la nostra illa.

Ens hi jugam massa per deixar passar aquesta oportunitat que, després de dos anys, tenim damunt la taula, i que ha comptat amb un procés de participació obert i transparent, ara és el moment de què el debat parlamentari faci la seva feina i propiciï que la Llei de Reserva de Biosfera sigui una realitat al més prest possible.

No Comments

Post A Comment