Ara Maó organitza la jornada en línia ‘Crisi econòmica i habitatge’

Ara Maó organitza la jornada en línia ‘Crisi econòmica i habitatge’

Ara Maó organitza la jornada en línia ‘Crisi econòmica i habitatge’

Davant el panorama de crisi social i emergència habitacional en el qual ens trobam immersos, des d’Ara Maó hem organitzat una jornada en línia que sota el títol ‘Crisi econòmica i d’habitatge. A quin futur ens enfrontam?’ volem que serveixi per debatre sobre les prioritats d’actuació política en aquest àmbit.

La jornada tindrà lloc el dissabte 14 de novembre a través de la plataforma Zoom, de 10 a 12 h, i estarà oberta a la participació de totes les persones interessades, prèvia inscripció via correu electrònic (agrupacioaramao@gmail.com). L’acte estarà moderat per Conxa Juanola.

Persones convidades

Conscients de la necessitat de crear sinergies per avançar cap a un objectiu comú, hem convidat a professionals de diferents àmbits, que exposaran els seus punts de vista. En concret, participaran:

– Lis Figueras, arquitecta i presidenta de la Cooperativa d’Habitatges La Xarxaire

– Paula Ferrando, directora insular d’Habitatge del Consell de Menorca

– Elisa Marí, treballadora social i responsable del Servei d’Habitatge Social del Consell Insular de Menorca

– Borja Pellejero, sociòleg i autor de l’estudi Habitatge buit i de temporada a Menorca (2018), elaborat per l’OBSAM

– Sergi Marí, economista del medi ambient i director de l’Àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Situació actual i propostes d’actuació

L’objectiu de la jornada és debatre sobre la crisi estructural en l’àmbit de l’habitatge, que s’ha agreujat a causa de la pandèmia de la covid-19.

Els participants podran analitzar quins són els principals factors de la crisi (mercat, exclusió social, etc.) i quines han de ser les mesures que s’han d’implementar des de les administracions per garantir l’accés a l’habitatge a tota la ciutadania (sostres de preus de lloguer, regulació del lloguer turístic, instruments de la normativa urbanística, etc.).

L’objetiu és acabar la jornada amb una proposta de punts d’acord.

Tags:
No Comments

Post A Comment