Ara Maó manifesta el suport a totes les concentracions en contra de la Llei Mordassa

Ara Maó manifesta el suport a totes les concentracions en contra de la Llei Mordassa

Des de dia 1 de juliol ha entrat en vigor una de les lleis més polèmiques de l’actual Govern de l’Estat, l’anomenada Llei Mordassa, iniciativa del Ministeri d’Interior. En la tònica habitual d’aquest govern, que s’ha caracteritzat per tirar endavant iniciatives legislatives sense el suport general de la població i sense el consens social necessari per a aquesta mena de regulacions que afecten tant la vida social de les persones, la Llei ha seguit el seu curs sense que de res servissin els posicionaments públics d’entitats que s’hi han mostrat contraris com Amnistia Internacional, múltiples associacions de periodistes, com la Federació Europea de Periodistes o Reporters sense Fronteres, Greenpeace, SOS Racisme o Ecologistes en Acció, a part d’institucions públiques, partits polítics, sindicats i molts altres. Finalment, el PP ha aprovat, utilitzant la seva majoria absoluta, sense cap més suport al Congrés dels Diputats, la polèmica Llei.

Sota l’empara de la seguretat ciutadana, amb un preàmbul ple de bones intencions (salvaguardar les llibertats individuals, els usos públics de les instal·lacions de tots, la seguretat, etc.), la Llei desenvolupa elements que atempten contra drets democràtics bàsics, com el dret a manifestació, a difondre imatges d’actuacions policials encara que estiguin cometent abusos, … La dèria demofòbica d’un govern caracteritzat per menystenir les opinions de la societat, que li agafa urticària en sentir parlar de drets democràtics, arriba a un punt àlgid amb l’aprovació d’aquesta Llei.

Des d’Ara Maó, consideram que la política s’ha de fer d’una altra manera. Encara que no siguin comparables els nivells d’actuació estatal i local, tot comença d’allà mateix: escoltar el ciutadà, fer-lo participar de les decisions que afecten a tothom, enlloc de reprimir-ne l’expressió. Desenvolupant aquesta tasca participativa el suport de la gent a la nostra formació s’ha multiplicat exponencialment: açò és el que la gent vol. Pretenem continuar en aquesta línia també a les administracions, diametralment oposada a moltes de les actuacions dels governs, com aquesta Llei de Seguretat Ciutadana imposada a cop de majoria absoluta.

No Comments

Post A Comment