Ara Maó mostra el seu suport a les manifestacions convocades per demà i dissabte en contra de la LOMCE

Ara Maó mostra el seu suport a les manifestacions convocades per demà i dissabte en contra de la LOMCE

L’agrupació d’electors Ara Maó és al costat del món estudiantil en la lluita per defensar un sistema educatiu més just, igualitari, pedagògicament més sostenible i modern, i no a l’empara de les derives ideològiques dels governs. La mobilització és abanderada per col·lectius d’estudiants com Joves per la pública o Alça’t, i també secundada pels sindicats (CCOO, STEi i UGT) i la federació de les assocacions de pares i mares (FAPMA).

Volem recordar que la LOMCE és aprovada aprofitant la majoria absoluta del PP al Congrés de Diputats, però amb tota l’oposició en contra i amb el rebuig de tota la comunitat educativa. L’educació és el futur de la societat, hi creim profundament, i necessitam lleis sensibles, que escoltin la veu dels professionals, de les organitzacions que vetlen per la qualitat educativa, dels estudiants. Aquesta llei, però, tot al contrari, representa retrocessos. El mateix preàmbul ja és una declaració d’intencions respecte a la inserció dels estudiants en un món competitiu, entén l’educació no com una formació de les persones en tots els aspectes a fi de contribuir a una societat millor, sinó en crear baules d’un sistema marcat per la competència i l’economicisme.

La introducció de les revàlides a finals de cicle ha estat un dels punts més candents i més publicitats en tota aquesta lluita, però altres elements de la llei són d’una clara involució pedagògica: una pèrdua de l’automia dels centres, ajuts públics a centres concertats que separen fillets i filletes per aules, l’obligació a l’administració autonòmica a pagar una acadèmia si no s’assegura l’aprenentatge en llengua castellana, relegar la filosofia i la música com a assignatures optatives o entendre la religió com a assignatura que computa a les revàlides.

Així, reiteram el nostre suport davant les mobilitzacions dels col·lectius implicats en el tema.

No Comments

Post A Comment