Ara Maó mostra tot el suport a les treballadores de neteja de l’aeroport i esperen que AENA actuï amb decisió davant l’empresa subcontractada

Ara Maó mostra tot el suport a les treballadores de neteja de l’aeroport i esperen que AENA actuï amb decisió davant l’empresa subcontractada

Fa mesos que la situació laboral dels treballadors de neteja de l’aeroport de Menorca és insostenible. Les condicions laborals i, especialment, el retards en el cobrament de les nòmines ha fet que els treballadors en qüestió denunciïn públicament la inseguretat de les seves situacions, que en alguns casos es tradueix en riscos socials greus.

És per aquest motiu que Ara Maó expressa la seva solidaritat amb tots aquests treballadors. I, de la mateixa manera, també demana que AENA, de qui depèn directament la gestió de l’aeroport, actuï de forma immediata per posar solució a aquesta situació, ja sigui rescindint el contracte amb l’empresa concessionària del servei o obligant-los a executar els deutes contrets amb els treballadors.

En una moció presentada al Ple de l’Ajuntament per part de l’equip de govern el novembre de 2015, ja ens manifestàrem contraris a la privatització d’AENA. La pèrdua de control públic podria dur a situacions com les que, finalment, s’estan produint amb aquests treballadors. El temps ens ha donat la raó. La recerca de benefici públic (que es compta per milers de milions d’euros a l’any) és el que acaba prevalent, per damunt del compliment de qüestions tan bàsiques com els drets laborals. AENA és la responsable última de la situació d’aquests treballadors. Les clàusules socials en els subcontractes s’estan implantant cada vegada més a l’administració pública, i AENA hauria de seguir també aquests passos, com a gestionadora d’un servei públic com són els aeoroports.

No Comments

Post A Comment