
26 juny Ara Maó organitza el col·loqui ‘Menys és més: decreixement per a una vida millor’
El proper divendres, 1 de juliol (18.30 h), tindrà lloc al parc Rubió i Tudurí de Maó el col·loqui ‘Menys és més: decreixement per a una vida millor’.
Amb aquest acte, des d’Ara Maó volem debatre sobre el concepte de decreixement i la necessitat de repensar el nostre model econòmic, en l’actual escenari de crisi climàtica i social i d’esgotament dels combustibles fòssils. Sempre plantejat des d’una mirada positiva i com a oportunitat.
Quant al plantejament del debat, tindrà un format en què es pugui fer en primer lloc una dinàmica explicativa, a càrrec dels ponents, i després una part més participativa, si cal amb grups més reduïts entre els quals el públic es pugui repartir. Clourem l’acte amb una bereneta amb productes de quilòmetre zero, la qual cosa ens permetrà, a més de sensibilitzar sobre la justícia alimentària i el suport al camp de l’illa, allargar el debat d’una forma més distesa, sobretot aprofitant que serem en un espai a l’aire lliure.
Ponents
Lucía Muñoz Sueiro
És investigadora predoctoral en economia ecològica i ecologia política a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) i membre del col·lectiu Research & Degrowth Internacional.
És antropòloga sociocultural, fa recerca sobre les relacions entre el decreixement i els coneixements ecològics tradicionals i forma part de la Xarxa Transatlantica de l’Estudi de les Utopies.
Borja Nogué Algueró
És investigador predoctoral en economia ecològica i ecologia política a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) i membre del col·lectiu Research & Degrowth Internacional.
És geògraf i estudia les teories i pràctiques decreixentistes en l’àmbit marítim i costaner, particularment en el context de la Mediterrània. Forma part de la Xarxa de Recerca en Economies Comunitàries.
Eva Cardona
És llicenciada en Biologia per la Universitat de Barcelona. Membre de la Secció de Ciències Naturals de l’Institut Menorquí d’Estudis i col·laboradora de l’Observatori Socioambiental de Menorca.
Des de l’any 2015 treballa per compte propi com a consultora en matèria de sostenibilitat i participa en diferents iniciatives com Agroxerxa, la Xarxa de Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres i la proposta d’una assemblea ciutadana pel clima a les Balears.
No Comments