Ara Maó proposa una experiència pilot d’hort urbà as Freginal

Ara Maó proposa una experiència pilot d’hort urbà as Freginal

Ara Maó considera que el parc des Freginal és un espai ideal per dur a terme una experiència pilot d’hort urbà, una iniciativa a través de la qual es pretén fomentar la convivència ciutadana i utilitzar la zona verda per generar una agricultura ecològica, com ja s’està fent a altres països europeus.

“La nostra idea és habilitar una zona d’hort urbà a on la jardineria no sigui només estètica, sinó que serveixi perquè els ciutadans, d’una manera organitzada i civilitzada, puguin recollir les verdures que s’han cultivat”, ha explicat l’actual batlessa i candidata de l’agrupació d’electors a l’Ajuntament.

D’altra banda, Juanola considera necessari l’impuls d’una futura associació d’Amics des Freginal que pugui actuar com a dinamitzadora, igual que ho fa Amics del Parc Rubió, organitzant activitats i vetllant pel seu manteniment.

“És bàsic fomentar des de l’ajuntament la creació d’una entitat que vetlli pels usos i la continuïtat des Freginal”, ha assenyalat.

Així mateix, Ara Maó vol potenciar la zona verda del centre de la ciutat com a espai lúdic al servei dels residents i visitants i, amb aquest objectiu, revisarà el mobiliari i especialment l’enllumenat.

“També s’ha de resoldre el problema dels diferents accessos i els horaris d’obertura i tancament utilitzant un sistema que sigui fiable i coordinat entre els diferents usos del parc”, ha manifestat.

L’objectiu d’aquestes mesures és anar avançant cap a un model de ciutat més amable, on tots els ciutadans siguin responsables dels espais públics. “Les zones verdes són imprescindibles per la qualitat de vida dels ciutadans perquè, a més d’ajudar a lluitar contra les conseqüències del canvi climàtic, suposa disposar d’espais més agradables per viure”, ha conclòs la candidata d’Ara Maó.

No Comments

Post A Comment