Ara Maó recuperarà la gestió directa del servei de neteja

Ara Maó recuperarà la gestió directa del servei de neteja

Volem recuperar la gestió directa del servei de neteja per part de l’Ajuntament, una opció que permetrà optimitzar recursos i donar una atenció específica a les necessitats del municipi.

La candidata d’Ara Maó a l’alcaldia de Maó, Conxa Juanola, ha explicat aquest dilluns que aquesta remunicipalització implicarà l’assimilació de la plantilla de treballadors adscrits a l’actual contracte, que passarien a ser personal de l’Ajuntament.

Així mateix, ha assenyalat que la disminució de costos que suposarà la recuperació de la gestió del servei no té com a l’objectiu l’estalvi, sinó la millora significativa dels nivells de neteja del municipi i la renovació de la flota de vehicles, que comença a tenir problemes de disponibilitat per avaries i manca de recanvis.

El contracte amb l’empresa adjudicatària que duu a terme el servei de recollida de residus i neteja de carrer, actualment en pròrroga, finalitza el proper 31 de desembre, de manera que “és el moment oportú de plantejar-se la gestió directa de la neteja viària”, ha indicat per la seva part el número 5 de la candidatura d’Ara Maó, Rafa Muñoz.

L’actual regidor de Recursos i Sostenibilitat ha remarcat que el cost actual de la neteja del municipi representa al voltant d’1 milió d’euros anuals. En aquest sentit, ha afegit que el servei es va dimensionar fa més de 15 anys i es fa necessari adaptar-lo al creixement i evolució natural de la ciutat.

La recuperació de la gestió dels serveis forma part de la filosofia d’Ara Maó, que l’any passat ja va remunicipalitzar el servei de socorrisme a les platges i a finals d’any es recuperarà també el servei de recaptació d’ingressos en voluntària.

No Comments

Post A Comment