Ara Maó reitera la seva aposta per atreure creuers de mitjanes i petites dimensions

Ara Maó reitera la seva aposta per atreure creuers de mitjanes i petites dimensions

Ara Maó continua la seva aposta ferma per captar noves escales de creuers de mitjanes i petites dimensions en considerar que l’arribada al port de viatgers en aquest tipus de vaixells pot suposar un benefici major pels establiments i botigues de la ciutat.

“A més, els visitants de creuers de petita i mitjana eslora solen valorar més els elements històrics, culturals, gastronòmics i naturals de cada una de les escales que visiten”, indica la batlessa Conxa Juanola.

Una de les principals línies d’actuació en aquest sentit és la de fer feina amb ports de característiques semblants a les de la rada maonesa amb l’objectiu d’oferir noves rutes en el Mediterrani a les empreses comercialitzadores.

El fil conductor d’una de les propostes que ja es va presentar a finals de 2016 a la fira ‘Seatrade, Cruise, Med’, celebrada a Santa Cruz de Tenerife, és la d’oferir una ruta de ciutats d’illes mediterrànies com Ajacció (Còrsega), Alguer (Sardenya), Messina (Sicília) la Valetta (Malta) i Maó.
Així i tot, Ara Maó és conscient que es tracta d’un mercat minoritari, però considera necessari reivindicar el destí. “Tenim un dels millors ports del món i, a més, som Reserva de Biosfera, no ens falta potencial per aconseguir beneficis si treballam per aquest tipus de model de creuers”, afegeix Juanola.

En relació a la davallada del nombre d’escales de creuers al port de cara a la temporada de 2019, Ara Maó destaca el canvi de tendència dels grans operadors d’aquest tipus de vaixells, que aposten de cada vegada més per embarcacions de majors dimensions, que no tenen possibilitat d’entrar en la rada maonesa.

“Aquesta tendència ens obliga a replantejar el futur del turisme de creuers”, diu Juanola.

En aquest sentit, la batlessa assegura que ja fa temps que s’està treballant en aquesta línia. La mateixa Autoritat Portuària de Balears (APB) va organitzar l’any 2016 a proposta de l’Ajuntament de Maó diferents sessions de feina amb els sectors implicats, de les quals va néixer un pla d’acció que incloïa 45 mesures per dinamitzar el port.

Entre les accions a dur a terme destaquen precisament promoure una acció concertada de ports i ciutats de la Mediterrània que impulsin la presència de creuers al port de Maó, així com establir la presència de creuers petits i mitjans i encarregar una actualització de l’estudi de creuers que el port va fer el 2004 per a tenir elements objectius que facilitin la valoració objectiva d’implementar una estratègia d’atracció de creuers petits i mitjans.

De fet, l’APB ha iniciat recentment la redacció d’un pla estratègic que tindrà una vigència de 10 anys i que neix de la voluntat que el trànsit de passatgers i mercaderies, la nàutica recreativa i el mercat de creuers siguin adequats a les necessitats de cada un dels ports.

“S’estan posant les bases per dissenyar polítiques perquè l’activitat al port de Maó sigui dinàmica i recuperi el pols”, conclou Juanola.

No Comments

Post A Comment