Ara Maó se solidaritza amb el poble sahrauí i demana la celebració del referèndum d’autodeterminació del Sàhara Occidental

Ara Maó se solidaritza amb el poble sahrauí i demana la celebració del referèndum d'autodeterminació del Sàhara Occidental

Ara Maó se solidaritza amb el poble sahrauí i demana la celebració del referèndum d’autodeterminació del Sàhara Occidental

El passat 21 d’octubre, desenes d’activistes sahrauís van tallar el pas fronterer de Guerguerat, que comunica el Sáhara Occidental amb Mauritania, per tal de reclamar de manera pacífica la fi de l’ocupació marroquina del Sàhara Occidental.

Els manifestants demanaven la fi de l’espoli dels recursos naturals del Sàhara Occidental per part del Marroc, i la celebració del referèndum d’autodeterminació que es va pactar l’any 1991 amb la signatura de l’alto el foc entre el govern de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) i el Regne del Marroc.

El 13 de novembre, el Marroc va respondre enviant unitats militars per desallotjar els manifestants, trencant els acords de l’alto al foc i provocant la intervenció del Front Polisari per protegir la població civil que es manifestava de manera pacífica.

Davant la gravetat d’aquests fets, des d’Ara Maó demanam la implicació de la comunitat internacional per a la protecció dels drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals de la població sahrauí.

Som davant un conflicte que fa més de quaranta anys que dura, i no es pot demorar més el compliment del mandat de la Missió de les Nacions Unides per al Referèndum al Sàhara Occidental (MINURSO).

Per tot açò, des d’Ara Maó reclamam al Govern espanyol que assumeixi les seves responsabilitats com a potència administradora del territori reconeguda per l’ONU, i realitzi els esforços necessaris per a una resolució pacífica del conflicte, a través de la celebració d’un referèndum d’autodeterminació lliure i imparcial, tutelat per les Nacions Unides, que permeti determinar l’estatus del Sàhara Occidental.

No Comments

Post A Comment