Ara Maó s’uneix a la reclamació de la liberalització de les patents de les vacunes

Ara Maó s'uneix a la reclamació de la liberalització de les patents de les vacunes

Ara Maó s’uneix a la reclamació de la liberalització de les patents de les vacunes

Des d’Ara Maó ens unim a la reclamació dels companys i companyes d’Unides Podem de Menorca, i demanem la liberalització de les patents de les vacunes, i que es deixi de fer negoci amb les vides de les persones i s’afavoreixin polítiques encaminades a una vacunació àgil i global.

Considerem imprescindible la liberalització de les patents per accelerar el procés de vacunació contra la covid-19. A més, aquesta mesura implicaria actuar de manera equitativa, justa i d’acord amb uns valors humans a escala mundial. Una solució global per a un problema d’ordre planetari.

La liberalització de les llicències de les farmacèutiques compta amb l’oposició de Brussel·les, que creu que no resoldrà l’actual problema d’accessibilitat, i aposta per la col·laboració entre companyies per incrementar la capacitat de producció. Des d’Ara Maó recordem que la Unió Europea i l’Organització Mundial del Comerç disposen de mecanismes que permeten la liberalització de les patents en situacions d’emergència, com una pandèmia.

L’altra manera de resoldre i acotar aquesta pandèmia és vacunar a tota la població mundial de manera immediata per acotar l’expsansió de les variants del virus i evitar que es converteixi en endèmic.

La investigació de les vacunes és finançada principalment amb doblers públics, una pluja de milions d’euros que hauria de retornar-se en forma de vacunes a la població. Creiem que les vacunes haurien de ser considerades un servei públic que salva vides. Avui en dia és el que realment importa i lamentem que per a les farmacèutiques salvar vides s’hagi convertit en un model de negoci molt rendible, però per damunt de l’ètica i la justícia.

 

 

 

No Comments

Post A Comment