Assolim una fita històrica: posam en marxa la primera desnitrificadora biològica de Maó

Posam en marxa la primera desnitrificadora de Maó

Assolim una fita històrica: posam en marxa la primera desnitrificadora biològica de Maó

Avui hem presentat la posada en marxa de la primera desnitrificadora de Maó, que s’ha instal·lat al dipòsit d’aigua de Malbúger.

Es tracta d’una fita importantíssima pel que fa a la gestió de l’aigua al nostre municipi, i un pas més en el camí cap a una gestió més responsable i sostenible, i per aconseguir que Maó disposi d’aigua d’aixeta de qualitat, sense malbaratar aquest reucurs tan escàs i valuós.

Aquest projecte el vam iniciar l’any 2017, durant l’alcaldia de na Conxa Juanola, i es va aprovar l’any 2019, i sempre l’hem liderat des de la Regidoria de Recursos i Sostenibilitat, encapçalada pel nostre company Rafael Muñoz.

Els dos darrers anys han servit per construir la infraestructura i dur a terme les proves necessàries per aconseguir tots els permisos de Sanitat.

Conxa Juanola ha assegurat que amb l’entrada en funcionament d’aquest nou servei l’Ajuntament consolida la primera fase del procés de tractament de l’aigua de Maó.

El camí no ha estat fàcil ni ràpid, però podem estar orgullosos d’haver aconseguit posar en marxa un projecte pioner a Menorca i a les Illes Balears, fent front, com mai s’havia fet abans, a la històrica problemàtica de l’aigua al nostre municipi.

Un total de 7.281 domicilis de Maó ja disposen d’aigua qualificada d’apta per al consum humà

Aquesta actuació permet que, a partir d’aquest moment, un total de 7.281 domicilis abonats de Maó disposin d’aigua qualificada d’apta per al consum humà. Es tracta de tots aquells habitatges que reben subministrament des del dipòsit de Malbúger.

Cal recordar que Maó s’abasteix de diferents dipòsits i xarxes. En el llistat adjunt es pot consultar quins domicilis es troben dins l’esmentada xarxa de subministrament. En aquest sentit, el consistori ha enviat una carta a tots els domicilis de la ciutat per informar d’aquest nou servei, amb el llistat de carrers inclosos dins la citada xarxa, acompanyada d’un nombre de telèfon per resoldre qualsevol mena de dubte que puguin tenir els abonats.

Per altra banda, ja estem treballant en diferents opcions que permetin resoldre el problema de la qualitat de l’aigua a la resta del municipi, d’acord amb el Pla municipal per a la gestió sostenible de l’aigua.

Desnitrificació sostenible

El procés de desnitrificació consisteix en un tractament biològic que no genera pràcticament aigües de rebuig i que té un baix consum energètic. Amb aquesta instal·lació s’aconsegueix rebaixar la presència de nitrats per davall del valor màxim permès de 50 mg/l.

La instal·lació ha tingut un cost de 609.000 euros i ha estat finançada pels fons del Pla anual per a l’impuls del turisme sostenible (ITS).

Es farà càrrec de la gestió, manteniment i controls de qualitat de l’aigua d’aquesta instal·lació l’empresa concessionària del servei municipal d’abastament, Hidrobal.

Per a més informació feu clic aquí.

No Comments

Post A Comment