Atracam l’art i la cultura als barris de Maó

Atracam l’art i la cultura als barris de Maó

Atracam l’art i la cultura als barris de Maó

El passat dimecres, l’Ajuntament de Maó i el col·lectiu d’artistes Arts en l’Aire van presentar el nou programa Vius al barri, que oferirà un tastet artístic als barris de Maó, durant 8 dissabtes, entre els dies 1 de maig i 12 de juny, en horari de 12 a 14 hores.

Les actuacions es duran a terme en 8 barris diferents, amb l’objectiu d’atracar les diferents actuacions artístiques —totes elles gratuïtes— als diferents barris de la ciutat.

Les actuacions d’aquest programa inclouen diferents disciplines, com teatre, animació infantil, perfomance, dansa, clown, poesia, arts vives, narració oral o música.

La regidora de Cultura i Medi Ambient, Conxa Juanola, va assegurar que “aquest projecte és molt interessant, per dos motius: primer, per la part cultural, ja que serà una mostra de moltes disciplines artístiques que voltarà pels barris; i, en segon lloc, per estalonar el sector cultural des de l’Ajuntament, perquè aquest sector està considerat com qualsevol altre sector professional del qual depenen moltes persones”.

Des de la regidora d’Igualtat, Participació Ciutadana i Cooperació, Catalina Ferrer, va assenyalar que “el Servei d’Atenció Comunitària vol apropar l’actualitat artística i cultural als barris de Maó, impulsant la participació ciutadana i donant vida a les barriades”.

Per la seva banda, Marcos Vinodelfin, un dels coordinadors de la iniciativa, va explicar que un dels objectius d’aquesta iniciativa és “utilitzar l’art com a eina social i cohesionadora. L’art no és únicament un entreteniment, sinó una eina útil i anímica per a la gent. Vius al barri és un projecte que vol portar aquesta art a la gent dels barris”.

Finalment, Ángela Tortajada, també coordinadora del projecte, va afegir que “el principal objectiu és descentralitzar la cultura i apropar-la als barris” i va eplicar que “cada dissabte se celebraran tres espectacles, un de música i dos d’arts escèniques”.

Espais

Les actuacions tindran lloc als següents espais: Camí de ses Vinyes (parc Rubió), Molí des Pla (placeta Molí des Pla), Dalt Sant Joan (plaça Eivissa), Capità Doria (zona esportiva), Malbúger (plaça de la Biosfera), Centre Històric (s’Esplanada de Maó), ses Tanques del Carme, (pista de Patinatge) i Camí d’en Barrotes (pati de l’Associació).

Feu clic aquí per consultar el programa. 

No Comments

Post A Comment