Benestar, atenció a la ciutadania i medi ambient, entre les prioritats del pressupost de l’Ajuntament de Maó per al 2021

L'Ajuntament de Maó presenta un pressupost expansiu de 42,7 milions per l'any 2021, per donar una resposta contundent a la ciutadania davant als efectes de la Covid-19

Benestar, atenció a la ciutadania i medi ambient, entre les prioritats del pressupost de l’Ajuntament de Maó per al 2021

Aquest divendres, l’Ajuntament de Maó ha presentat un pressupost expansiu de 42,7 milions per a l’any 2021. Una xifra que suposa un increment del 9,5% respecte del pressupost de l’any anterior.

Davant el moment de crisi sanitària i socioeconòmica que pateix actualment la nostra societat, des de l’equip de govern hem apostat per adoptar un paper actiu i reforçar l’estat de benestar i l’atenció a la ciutadania, mitjançant un pressupost social de 6,5 milions (+6,2%).

Així mateix, el consistori mantindrà les inversions previstes per a la millora de la ciutat, mitjançant una partida de 6,6 milions d’euros (+30%), com a eina per a dinamitzar l’economia local.

L’Ajuntament no apujarà els impostos als ciutadans i ciutadanes de Maó, tot i la previsió de la disminució d’una part dels ingressos.

Reforç de l’àrea de Medi Ambient

Durant la presentació, la primera tinent d’Alcaldia de Cultura i Medi Ambient, Conxa Juanola, ha explicat que “el pressupost que fa aquest Ajuntament i aquest equip de govern respon als Objectius de Desenvolupament Sostenibles de l’Agenda 2030, amb l’objectiu de fer front als grans reptes que tenim com a societat i avançar cap a model de vida sostenible”.

Juanola també ha destacat que l’apartat de l’àrea de Medi Ambient, que gestiona Ara Maó, és un dels que creix més, per tal d’avançar en algunes de les nostres prioritats, com solucionar la falta de sanejament d’alguns nuclis o el gran repte de tenir l’aigua en les condicions que marca la normativa. En aquest sentit, Juanola ha recordat que la primera desnitrificadora ja està en fase de proves i es preveu la redacció del projecte de la segona.

En total, l’àrea de Medi Ambient comptarà amb un pressupost de 6,5 milions d’euros. Cal destacar l’impuls del nou contracte de recollida de residus urbans porta a porta (2.800.000 euros) i el nou contracte de neteja viària (1.102.500 euros), així com el nou contracte de tractament de residus (593.090 euros), entre d’altres.

Podeu llegir la nota de premsa de l’Ajuntament aquí.

Podeu escoltar les declaracions de na Conxa Juanola fent clic aquí.

 

Tags:
No Comments

Post A Comment