Ca n’Oliver acull l’exposició «Distància______Social»

El Consell inaugura a Maó l’exposició «Distància______Social» en el marc del Rescat Cultural

Ca n’Oliver acull l’exposició «Distància______Social»

Ahir es va inaugurar a Ca n’Oliver, l’exposició «Distància______Social», que es podrà veure fins al 9 de gener. Es tracta d’una exposició col·lectiva comissariada per Aina Pla, i en la qual participen un total de 27 artistes.

Més endavant, del 15 de gener al 5 de març, la mostra viatjarà a la Sala El Roser de Ciutadella.

La presentació va comptar amb la participació de la tinenta d’Alcaldia de Cultura de l’Ajuntament de Maó, Conxa Juanola, que va acompanyar el vicepresident i conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, Miquel Àngel Maria, i la comissària de l’exposició.

Rescat Cultural 2021

La mostra, emmarcada en el projecte Rescat Cultural 2021, reuneix el treball de 27 artistes actuals nascuts, residents o propers a Menorca.

Agafant com a punt de partida el resultat de la combinació de les paraules distància i social —contradictòries en un principi— i alliberant-les del significat exclusivament pandèmic, ens situam davant d’un relat conceptual i múltiple sobre la nostra societat i les diverses «distàncies» que ens separen.

L’exposició es vertebra a través de tres línies temàtiques: l’AUTODISTÀNCIA (La casa. El refugi), la DISTÀNCIA SOCIAL (L’exterior. La societat) i la DISTÀNCIA ESTRUCTURAL (El sistema. La precarietat).

A partir d’una curosa selecció d’artistes i obres que es distribueixen dins dels tres blocs anteriors, la mostra compta amb una gran varietat de disciplines i tècniques contemporànies, amb un contundent component satíric i de crítica social.

Amb aquesta exposició col·lectiva, en la qual els artistes han participat de forma molt activa, es pretén capgirar els models expositius convencionals i hegemònics en pro d’un espai d’expressió i de creació conjunta, en què puguin aparèixer noves maneres d’interactuar amb l’espai expositiu i escurçar-se la distància entre artistes i espectadors.

A banda de la mostra, de caràcter temporal, s’ha editat especialment per a l’ocasió un fanzín en el qual han participat tots els artistes que conformen l’exposició. Una peça col·laborativa que el visitant podrà emportar-se a casa fins que se n’exhaureixin els exemplars (l’edició és de 1.500 exemplars).

Artistes participants

Els artistes participants són: Alejandro Martín (dibuix, mural), Ana Llorens (instal·lació), Antonella Zorzi (instal·lació), Carles Moll (escultura), Carmen de los Llanos (pintura, instal·lació), Clara Garriga (audiovisual), Cristian P. Coll (fotografia, instal·lació), Cristòfol Pons (pintura, mural), ?D Loves The Sodomites (instal·lació visual i sonora, performance), hombrelópez (instal·lació), Jaume Chavala (dibuix, instal·lació), José A. Sintes (pintura), José Cruz (dibuix, instal·lació), ?Julieta Oriola (dibuix, pintura), Kodomos (gravat), La Foix (escultura), Laura Marte (instal·lació), Leny Pony (fotocollage), Macià Florit (audiovisual), Març Rabal (audiovisual), Marina E. G. (performance), Núria Marquès (dibuix), Omar Lora (instal·lació), Pincho (escultura), Theresia Malaise (pintura), Tutzo (pintura) i els col·lectius Tutzo & Quitolomalo (pintura) i 3-DKE (escultura, instal·lació).

A més, dins el marc d’aquestes exposicions tindran lloc quatre actes performatius: dos a càrrec de D Love The Sodomites (un espectacle i peça sonora específica per al lloc titulada Echo) i dos més a càrrec de Marina E. G., performances que s’inclouen dins d’un projecte més ampli titulat «Accions». La proposta de D Love The Sodomites es podrà veure els dies 12 de novembre i 15 de gener, coincidint amb ambdues inauguracions. D’altra banda, les accions de Marina E. G. es presentaran al públic el 2 de desembre. Finalment, dia 19 de febrer comptarem amb la presència del barceloní Daniel Gasol, autor del llibre Art (In)Útil, per gaudir d’un col·loqui i posterior debat sobre la relació de l’art amb el sistema, tant en l’àmbit econòmic com en l’institucional.

Programa

Ca n’Oliver
12-11-2021 – 9-1-2022

Inauguració:
12-11-2021 a les 18 h
+
Performance:
Echo
D Love the Sodomites
A les 19:30 h

Performance en dos actes:
2-12-2021 a les 18:30 h
Acció I. Per què em falta aire quan respir?
Acció II. Suar les deixalles
Marina E. G.

EL ROSER
15-1-2022 – 5-3-2022

Inauguració:
15-1-2022 a les 12 h.
+
Performance:
Echo
D Love the Sodomites
A les 13:30 h

Col·loqui i debat participatiu:
19-2-2022 a les 11 h
Amb Daniel Gasol, autor
del llibre Art (In)útil

No Comments

Post A Comment