Ca n’Oliver acull l’exposició ‘Monstres’ de Joan Fontcuberta

Ca n'Oliver acull l'exposició 'Monstres' de Joan Fontcuberta

Ca n’Oliver acull l’exposició ‘Monstres’ de Joan Fontcuberta

Avui s’ha inaugurat a Ca n’Oliver l’exposició Monstres, del fotògraf català Joan Fontcuberta.

Es tracta de la primera exposició monogràfica d’aquest artista a les Illes Balears, i ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Maó i la Fundació Vila Casas.

La mostra es podrà visitar entre el 12 de febrer i el 29 de maig.

En el marc de l’exposició avui també ha tingut lloc la taula rodona La fotografia al purgatori, amb la participació d’Àlex Susanna, Carles Jiménez  i el mateix Fontcuberta, així com una visita guiada a càrrec de l’autor.

Monstres

L’exposició es composa de quatre sèries: Fahrenheit 451, Deletrix, Gastropoda i Trauma. Fahrenheit 451, concebuda com a commemoració del centenari del naixement de Ray Bradbury, autor de la novel·la homònima, parla de l’assetjament a la cultura i de l’acció del foc, alhora destructiva i creativa. Deletrix denuncia la pràctica execrable, però dolorosament vigent de la censura, furgant en biblioteques les seqüeles dels inquisidors que proscriuen la llibertat de pensar.

En clau més irònica, Gastropoda evoca la materialitat de les imatges i el metabolisme que les fa vives, tot i que viure implica ferides i patiment. Finalment, Trauma focalitza aquest vessant de les fotografies malaltes, malmeses, que es degraden, perden el vincle amb la realitat i esdevenen amnèsiques. En definitiva, el treball de Fontcuberta llença una mirada crítica sobre les imatges sense renunciar ni a la seva poètica nostàlgica ni a una pertorbadora bellesa.

Per a més informació sobre l’exposició feu clic aquí.

No Comments

Post A Comment