Celebram el 60è aniversari de l’acabament del Diccionari Alcover-Moll

Conferències i activitats populars per celebrar el 60è aniversari de l’acabament del Diccionari Alcover-Moll

Celebram el 60è aniversari de l’acabament del Diccionari Alcover-Moll

La Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Maó, amb Antoni Carrillos al capdavant, se suma a la celebració del 60è aniversari de l’acabament del Diccionari Català-Valencià-Balear (DCVB), popularment conegut com l’Alcover-Moll, amb una sèrie d’actes al llarg del 2022.

Amb l’objectiu d’apropar el DCVB i la seva història a tots els públics, l’Ajuntament oferirà diferents activitats, dirigides a persones de totes les edats, per celebrar la culminació de l’obra d’Antoni Maria Alcover i Francesc de Borja Moll.

Els actes s’inauguraran amb una primera conferència a càrrec de Maria Pilar Perea, catedràtica de la UB i vicepresidenta de la Institució Moll, el proper dijous 21 d’abril, en el marc de la Setmana del Llibre. Maria Pilar Perea dirigeix actualment la nova digitalització i marcatge del Diccionari Alcover-Moll, amb la col·laboració dels departaments de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears i la Generalitat de Catalunya.

Durant el mes de maig, amb l’intenció d’apropar la llengua i el DCVB a les persones més joves, les regidories de Joventut i Política Lingüística engegaran el sorteig “Entre paraules”, a través de l’Instagram del Servei de Joventut.

El dia 8 d’octubre, amb l’objectiu que el DCVB i la llengua surtin al carrer, hi ha previst dur a terme la jornada denominada “Activitats populars al carrer: ‘Celebrem el Diccionari!'”, que tindrà lloc a la zona del carrer de Borja Moll i comptarà amb activitats de dinamització per a infants i música en directe.

En el mes de novembre, per tancar el cicle d’actes d’aquesta celebració, la filòloga Fina Salord pronunciarà una conferència que versarà sobre la relació entre Francesc de Borja Moll i Joan Hernández Mora.

Tags:
No Comments

Post A Comment