Comença l’esbucament de tres xalets il·legals al Parc Natural de s’Albufera des Grau

Comença l'esbucament de tres xalets il·legals al Parc Natural de s'Albufera des Grau

Comença l’esbucament de tres xalets il·legals al Parc Natural de s’Albufera des Grau

Aquesta setmana ha començat l’esbucament de tres xalets il·legals al Parc Natural de s’Albufera des Grau. L’Ajuntament de Maó executa les obres mitjançant una inversió de 37.000 euros.

Els tres xalets esbucats formaven part de la urbanització de Shangril·là que es van construir en terrenys de les finques rústiques de Llimpa i Santa Madrona, abans de la declaració del Parc Natural. 

Cal recordar que l’oposició al projecte Shangril·là, que pretenia urbanitzar s’Albufera des Grau a finals del franquisme, va significar el naixement dels moviments ecologistes i associatius en defensa del territori a Menorca. D’aquesta manera, l’esbucament esdevé una fita d’aquesta llarga lluita. 

Les tasques de restauració preveuen recuperar estructures i elements lligats a l’activitat agrícola prèvia i que van ser malmesos per les obres d’urbanització i d’altres que van quedar deteriorats amb el pas del temps, entre els quals s’hi troben parets seques, portells, pous, passos o ponts de torrents.

La regidora de Cultura i Medi Ambient de l’Ajuntament de Maó, Conxa Juanola, juntament amb l’alcalde de Maó, Héctor Pons, i el conseller de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears, Miquel Mir, van visitar les obres al Parc Natural de s’Albufera des Grau.

A la visita també hi van participar el director gerent de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), Francesc Mateu, i el director insular de Medi ambient, Esteve Barceló.

No Comments

Post A Comment