Comencen les obres de la nova residència geriàtrica de Maó

Comencen les obres de la nova Residència Geriàtrica de Maó

Comencen les obres de la nova residència geriàtrica de Maó

Avui s’ha firmat l’acta de replanteig i s’han iniciat les obres per a la construcció de la nova residència geriàtrica a l’antic quarter de Santiago, que permetrà habilitar 120 places per a persones majors dependents de Maó.

Es tracta d’un altre dels grans projectes que vam posar en marxa durant l’alcaldia de na Conxa Juanola, el passat mandat, quan vam aconseguir activar projectes que estaven aturats des de feia molt de temps, com la recuperació del Verge del Toro o la mateixa residència als quarters de Santiago.

Cal recordar que amb aquest projecte es faran realitat dues de les prioritats que des d’Ara Maó sempre hem defensat: donar resposta a les necessitats socials del municipi i la recuperació d’espais i edificis en desús.

Nova residència geriàtrica

Amb aquest equipament es preveu cobrir a les necessitats actuals en matèria d’assistència i atenció a la gent gran a Maó i afrontar les necessitats futures.

La nova residència tindrà una superfície construïda de 6.803 metres quadrats repartits en planta baixa, dues plantes pis i aparcament públic soterrat amb una capacitat aproximada de 100 places.

Les obres tenen un cost previst de 10,3 milions d’euros i 9,6 milions d’ells es financen, a través de la Conselleria autonòmica d’Afers Socials i Esports, amb els fons REACT-UE, els d’Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa. Per la seva part, l’Ajuntament invertirà una partida de 605.313 euros, que serviran per habilitar l’aparcament soterrani.

El cost total del projecte es divideix de la següent manera: 229.110 euros per a les demolicions prèvies, 9.255.085 euros per a la construcció de la residència i 890.758 per a l’estructura de l’aparcament.

Aquest és un dels primers projectes que ja estan autoritzats per la Unió Europea dins els 300 milions d’euros assignats a la comunitat autònoma en el repartiment d’aquests recursos extraordinaris destinats principalment a reforçar els serveis públics fonamentals (sanitat, educació i serveis socials) i a la recuperació de l’economia i l’ocupació per fer front als efectes de la pandèmia de la COVID-19.

No Comments

Post A Comment