Comunicat d’Ara Maó amb relació al preacord de govern assolit per PSOE i Unidas Podemos

Comunicat d’Ara Maó amb relació al preacord de govern assolit per PSOE i Unidas Podemos

Ara Maó valora positivament el preacord per a la formació d’un govern de coalició anunciat per PSOE i Unidas Podemos, tot i que lamenta que per arribar a aquesta entesa hagi calgut repetir unes eleccions que només han servit per augmentar la representació de l’extrema dreta i la desafecció de la ciutadania cap a la classe política.

El ràpid acord assolit en aquesta ocasió demostra que la repetició de les eleccions va ser un error totalment evitable, que ens ha fet perdre temps, energies i diners, posant en perill la majoria progressista sortida de les urnes el passat mes d’abril.

Ha estat una irresponsabilitat que s’hagi hagut d’esperar a un resultat electoral advers per arribar a un acord com aquest, un fet que demostra que cal un aprofundiment en la cultura del pacte i el diàleg polític, una tradició molt més arrelada en altres països d’Europa.

A l’espera de conèixer més detalls, i de saber si es comptarà amb els suports necessaris, Ara Maó veu amb esperança aquest acord per formar un govern progressista, que ha de posar al centre de la seva agenda de treball la justícia social, l’equitat, la lluita contra el canvi climàtic, la transició energètica, les polítiques feministes, el dret a l’habitatge, els drets dels treballadors i la protecció dels serveis públics, sense oblidar temes tan importants com la derogació de la llei mordassa o la reforma del sistema de finançament autonòmic, que tant perjudica les Illes Balears.

Un govern que també haurà d’afrontar amb valentia el conflicte de Catalunya, un conflicte polític i democràtic i no un problema de convivència, que s’haurà de resoldre mitjançant el diàleg sense limitacions, que permeti la ciutadania de Catalunya decidir lliurement el seu futur.

Per tot això, Ara Maó treballarà activament, des de l’àmbit municipal, perquè aquestes polítiques esdevinguin una realitat al més prest possible.

No Comments

Post A Comment