El Consell Municipal d’Infància i Joventut 2020 comença a caminar

El Consell Municipal d’Infància i Joventut 2020 comença a caminar

El Consell Municipal d’Infància i Joventut 2020 comença a caminar

La Sala d’Actes de l’Ajuntament de Maó va acollir ahir la primera trobada del Consell Municipal d’Infància i Joventut 2020, un espai de participació adreçat als infants i joves d’entre 8 i 12 anys de Maó, on poden exercir el seu dret a opinar i participar en les decisions municipals que els afecten.

La tinenta d’Alcaldia d’Educació i Joventut, Laia Obrador, ha explicat que “el Consell Municipal d’Infància i Joventut comença a fer feina ara i acabam al mes de novembre amb la visita al Parlament de les Illes Balears, on presentam les propostes que hem treballat al llarg de tot el curs”.

Obrador també ha destacat que “aquest consell és un espai de participació molt dinàmic, que funciona molt bé i que ens duu molta feina, perquè cada any hi ha més fillets i filletes que hi participen, i enguany s’incorporen molts joves nous”.

Participació infantil i juvenil

El Consell Municipal d’Infància i Joventut té l’objectiu de promoure la participació infantil i juvenil a Maó, i serveix a l’Ajuntament tant per conèixer les necessitats dels més joves i rebre les seves propostes, com per informar-los sobre les accions que es duran a terme en el seu àmbit.

D’aquesta manera, els membres del Consell Municipal d’Infància i Joventut exerceixen la representació de la resta d’infants, fillets i filletes del municipi maonès i donen la seva opinió sobre els temes treballats a les diferents sessions i trobades.

Cal recordar que el Consell Municipal d’Infància i Joventut neix arran de la incorporació de l’Ajuntament de Maó a la xarxa Ciutats Amigues de la Infància, un projecte d’UNICEF que té l’objectiu de promoure el benestar de la infància, en el marc d’un hàbitat segur i democràtic.

Els membres d’aquest Consell Municipal es reuneixen dues o tres vegades al mes i també participen en el Ple municipal infantil, juntament amb la corporació municipal del moment.

A més, 3 o 4 representants del Consell Municipal d’Infància i Joventut de Maó també participen en el Parlament Balear Infantil, el 20 de novembre, en el marc del Dia Internacional de la Infància.

No Comments

Post A Comment