Criticam la proposta del PP de construir un aparcament a una parcel·la de Fort de l’Eau

Criticam la proposta del PP de construir un aparcament a una parcel·la de Fort de l’Eau

És un fet inqüestionable l’existència de problemes d’aparcament a la barriada de Fort de l’Eau. Un problema que, d’altra banda, es dona a moltes altres zones de la ciutat.

Maó no  dona  abast, ara per ara, a tota la demanda de zones d’aparcament.

D’una banda, això  ens obliga a pensar i donar  solucions globals a la mobilitat, i no tan sols al nostre municipi.

D’altra banda, la insuficiència d’aparcaments ens indica que tenim un instrument urbanístic, el Pla General d’Ordenació Urbana que s’ha quedat obsolet en moltes qüestions (en  mobilitat, en solucions al problema de l’habitatge, en l’adaptació al canvi climàtic, a l’Agenda 2030 i també pel que fa als Sistemes Generals d’Aparcament.

El problema dels aparcaments, per tant, requereix de visions i de  solucions urbanístiques. És per açò que hem reclamat que es procedeixi a revisar el Pla General.

D’altra banda, les solucions puntuals que es plantegen, i concretament en la moció del PP, han de ser  factibles i han de ser possibles també jurídicament. En la que denominen parcel·la en estat d’abandonament, en definitiva, té unes condicions jurídiques que s’han de respectar. En aquest cas, i si no anem  equivocats, es  tracta d’uns terrenys qualificats pel Pla General, de Sistema General de Jardins Públics. Tenim els nostres  dubtes que un Sistema General de Jardins Públics pugui ser utilitzat com a zona d’aparcament. En qualsevol cas, abans de res s’hauria de saber si jurídicament seria possible una actuació com  la que es proposa.

Per tant, considerem que és  urgent plantejar i donar solucions globals al problema de la mobilitat i dels aparcaments a tot el municipi de Maó, solucions que són urbanístiques i que necessàriament han de passar per la revisió o modificació del Pla General. I sense oblidar mai que per a problemes complexos no valen solucions simples.

Per aquests motius, ens abstindrem a la  proposta del PP.

 

No Comments

Post A Comment