De l’Alguer a Menorca, Franca Masu torna a Maó!

Franca Masu torna a Maó

De l’Alguer a Menorca, Franca Masu torna a Maó!

La cantant algueresa Franca Masu actuarà a l’Orfeó Maonès el dijous 20 d’octubre, a les 20 hores, per presentar el seu darrer treball discogràfic, Cordemar.

L’entrada al concert és gratuïta, fins a completar l’aforament de la sala. El cost de l’activitat és assumit per les àrees de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Maó i pel departament de Cultura del Consell Insular de Menorca.

La veu catalana de Sardenya torna a Maó

Franca Masu és una de les principals figures del ressorgiment de la cançó algueresa d’arrel catalana, i la seva música combina un profund sentit de la tradició amb una contemporaneïtat oberta al mestissatge, que li serveix per recuperar cançons populars italianes i de l’Alguer, combinades amb fados, tangos i composicions pròpies, plenes de reminiscències jazzístiques.

Masu ja va actuar a Maó l’any 2018, en el marc del programa d’actes que va preparar la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Maó per celebrar el Dia Internacional de la Dona. Aquella vegada, Masu va oferir un concert al Teatre Principal de Maó, on va presentar l’espectacle Dansa d’amor.

En aquella ocasió, en Biel Pons, regidor d’Igualtat, va escriure l’article ‘Franca Masu: tan a prop, tan enfora’, en el qual rallava sobre la necessitat de trencar el desconeixement entre Menorca i l’illa de Sardenya i l’Alguer.

Cordemar

En aquesta ocasió, Franca Masu presentarà Cordemar, un disc editat el 2021, que conté un recull de 10 cançons, cinc de les quals són d’autoria pròpia; és un disc amb presència de jazz i de melodies populars de l’Alguer, així com de composicions en italià.

En definitiva, la presència de Franca Masu a Maó representa una bona oportunitat per teixir lligams lingüístics i culturals entre dues illes de la Mediterrània.

No Comments

Post A Comment