Demanam a Endesa que faci una passa més i es comprometi a gasificar la central de Maó

Demanam a Endesa que faci una passa més i es comprometi a gasificar la central de Maó

Ara Maó demana a Endesa que faci una passa més en la central tèrmica del port i es comprometi de forma ferma a iniciar els tràmits per passar a funcionar amb gas i deixar de banda el fuel.

Endesa i el Govern han presentat avui les obres projectades per refrigerar les turbines de la central i reduir així les emissions contaminants d’òxids de nitrogen, una mesura necessària per donar compliment a la directiva europea.

En aquest sentit, l’agrupació d’electors considera que aquesta és una actuació “de mínims” que, a més, podria haver arribat molt abans. Endesa s’ha d’adaptar a la reducció d’emissions que exigeix la Unió Europea abans de l’1 de gener de 2020.

“La central elèctrica ha estat contaminant durant molts anys incomplint la normativa europea i, tot i que l’anunci de l’inici de les obres és una bona notícia, ens sembla insuficient”, ha dit la candidata a la batllia d’Ara Maó, Conxa Juanola.

Per això, Ara Maó exigeix a la companya elèctrica un compromís per dur a terme la reconversió a gas de la central i rebaixar d’aquesta manera les emissions d’altres contaminants que no es deixaran d’emetre amb l’actuació presentada avui per Endesa.

Per la seva part, el regidor de Recursos i Sostenibilitat, i membre d’Ara Maó, Rafa Muñoz, denuncia que la companyia elèctrica ha esperat fins al darrer moment per dur a terme aquesta millora, un endarreriment del qual també ha culpat al Govern central, que ha tardat massa a aprovar la inversió necessària.

Muñoz ha subratllat que la central elèctrica de Maó hauria d’iniciar ja el camí per a actuar només com a suport d’un sistema energètic altament renovable.

No Comments

Post A Comment