Descansin en pau tots

Descansin en pau tots

Som coneixedors de que existeix un projecte per a posar una escultura a Cala Figuera, les informacions diuen que l’obra en qüestió respon a la voluntat de deixar record i constància de la mort de les víctimes que estaven empresonades al “Atlante”.

Els sentiments de familiars i amics de totes les víctimes són comprensibles, però no podem deixar de dir que a les guerres hi ha víctimes i totes, les que estaven en un o altre costat, volent o sense voler, ens han de merèixer respecte.

En aquest cas concret l’actuació serà un reconeixement d’unes víctimes i l’oblit de les altres . Més concretament és com dir que unes persones van ser víctimes i les altres eren mereixedores de la mort, tan si van morir a conseqüència d’un bombardeig, de fam o d’un tret d’arma.

Encara ho és més quant a la forma física i dimensions en que s’ha concebut l’escultura, en forma de vaixell i associarà el significat a un fet determinat de la història, oblidant tots els altres fets que van passar.

Tot i que el que s’escrigui a la placa informativa digui una cosa, els catorze metres d’escultura en forma de vaixell, estaran remarcant un fet i fent desaparèixer altres, perquè passa i no poc que la forma és el fons .

Des de Aramaó, opinem i diem que estem en desacord amb aquesta actuació, que entenem no serà una aportació ni necessària ni positiva per a tota la ciutadania ni en el pensament ni en la forma que se li vol donar.

Tags:
No Comments

Post A Comment