Discurs de Conxa Juanola en el ple d’investidura

Discurs de Conxa Juanola en el ple d’investidura

Discurs que pronuncià Conxa Juanola en el discurs d’investidura del nou mandat a l’Ajuntament de Maó el passat dissabte dia 15 de juny

Bon dia,

Benvolguts companys i companyes, ciutadans i ciutadanes que ens acompanyau avui. És un dia important per al municipi, per a la ciutat, i per aquest sistema de convivència que hem après a crear que es diu democràcia.

Hem celebrat fa uns dies les eleccions locals, insulars, autonòmiques i europees en una cita electoral que és possible perquè, fa unes dècades, hi va haver un clam ciutadà d’anys de lluita que va retornar el sistema democràtic a l’Estat Espanyol. Sempre és bo recordar que els nostres pares, i alguns avis dels més joves, no van tenir aquesta sort i van passar gran part de la seva vida sense les llibertats actuals i amb molta por. La democràcia és un tresor que hem de saber conservar.

El veredicte dels ciutadans després d’aquestes eleccions locals ha dit que Maó ha de continuar sent progressista, que les polítiques engegades en aquest passat mandat són les que han de tenir continuïtat.
El nostre grup municipal, Ara Maó, és una plataforma ciutadana, diversa, formada per persones amb una visió de servei a la ciutadania que va més enllà de les sigles o de les legislatures. Va en el sentit de fer feina perquè aquesta societat avanci de la mà de l’equitat, la justícia social, l’educació, la cultura i la sostenibilitat, entenent per sostenibilitat la recerca d’un model que ens permeti sostenir les nostres activitats al llarg de molts anys i moltes generacions.

Això inclou la gestió de l’aigua, les energies netes, el cicle dels residus que han de passar a ser recursos. Va de la creació de llocs de treballs estables, sobretot per als joves, llocs de feina qualificats derivats de les noves tecnologies. Va d’aprofitar els edificis emblemàtics de Maó i d’usar-los per a solucionar necessitats d’interès general. Va de cercar orientacions econòmiques que enriqueixin en molts de sentits la nostra ciutadania i també implica buscar sistemes cada vegada millors de convivència.

Aquests són els objectius d’Ara Maó. Per aquests objectius hem fet feina aquests 4 anys passats amb l’equip de govern que hem compartit amb el partit socialista, i que hem acordat revalidar per quatre anys més, des de responsabilitats en altres àrees.

Amb aquest ple es dona fi al mandat en què he tingut el privilegi de poder representar la meva ciutat, el meu municipi i els ciutadans. Ho he fet amb sentit de responsabilitat i servei, com ha de ser en un servidor públic. Amb dedicació absoluta a atendre, mediar i resoldre en la mesura del que ha estat possible els problemes de la ciutat.

En el meu discurs d’investidura fa 4 anys deia que els vots rebuts eren deixats, en préstec i que el principi que ens havia de regir era governar escoltant i servint. Açò ha estat el nostre fil conductor amb el que hem gestionat les àrees encomanades, sabent que els ciutadans tenen sempre la darrera paraula.

Vull agrair sincerament tota la gent amb qui hem col·laborat per a buscar un Maó millor, una Menorca més avançada, un món més adequat. Des d’un despatx d’Alcaldia s’aprenen moltes coses, es coneixen molts de problemes que de vegades passen inadvertits, i es prenen decisions que en ocasions són ben complexes.

És difícil fer-ho bé per a tothom, perquè a qualsevol comunitat humana hi ha conflictes d’interessos i punts de vista que poden ser distants. En tot cas, faig arribar les meves disculpes a aquella gent que no s’hagi pogut sentir prou satisfeta i vull enviar una abraçada a tots aquells amb qui hem pogut construir projectes de manera conjunta.

Gràcies Maó, gràcies maoneses i maonesos per tota aquesta experiència.

Avui, com deia, revalidam el funcionament de la nostra societat democràtica. Els 5 regidors d’Ara Maó donarem suport a la investidura del candidat del Psoe, Sr. Pons, a qui desitjam molts encerts, i vetlarem perquè els objectius compartits siguin una realitat, a la vegada que ens posam a disposició de tota la corporació i de la ciutadania de Maó.

Maó, 15 de juny de 2019

Conxa Juanola Pons
Alcaldessa de 2015-2019

No Comments

Post A Comment