Donam suport a la proposta sobre la desactualització del portal web de l’Ajuntament

Donam suport a la proposta sobre la desactualització del portal web de l’Ajuntament

Al començament de la legislatura 2015-2019, des de la regidoria de Noves Tecnologies, responsabilitat d’Ara Maó en aquell moment, vàrem desenvolupar aquest Portal de Transparència al web institucional de l’ajuntament, i cap al juny de l’any 2016 aproximadament, acabàvem donant-li la seva estructura final, en forma d’indicadors de transparència, amb els quals preteníem posar ordre definitivament a la moltíssima informació de la qual es passà a donar publicitat activa.

Tota aquesta informació es mostrava d’una manera exhaustiva i detallada, amb un format molt visual, clar i senzill, perquè fos fàcilment entenedor per a tothom, amb l’objectiu final de poder arribar a la participació ciutadana activa, com pretén la llei de transparència.

Tota aquesta feina ens va dur, el 2018, a ser el primer Ajuntament de les Illes Balears, i el sisè d’Espanya, en el rànquing de transparència de la plataforma Dyntra que avalua aquest fet amb indicadors mesurables i comparables.

Malauradament, actualment, com diu la moció presentada pel PP, hi ha masses indicadors que no s’han posat al dia en aquests anys, I no és d’ara; ja fa temps que es va degradant la qualitat de la informació i de la seva publicació activa, i ja va ser un punt de desacord intern dins l’equip de govern de la passada legislatura, en la que la responsabilitat de la transparència va recaure en regidors del PSOE.

Amb tot açò no volem, en cap moment, posar en dubte la gestió honesta de l’ajuntament. En cap cas; no tenim cap dubte i, a part, ens consta, perquè hem estat governant en coalició fins fa pocs mesos, i sabem que la gestió municipal ha estat irreprotxable i impecable.

Esteim absolutament tranquils en aquest aspecte, però no estàvem, i no esteim ara, d’acord que el tema del portal de transparència hagi perdut la seva força, perquè sense eines posades a l’abast del ciutadà, la informació activa es devalua. Encara que es compleixin les prescripcions legals de transparència, complint els mínims, per noltros, no n’hi havia prou.

Serveixi d’exemple ilustratiu el 136è lloc actual de l’ajuntament de Maó en l’index DAM (Dyntra Ayuntamientos y Municipios) de la plataforma Dyntra, amb un exigu 51,23% d’indicadors en compliment, enfront del 84,38%, que el vàrem deixar noltrus l’any 2019.

 

No Comments

Post A Comment