El cap de llista d’Ara Maó es coneixerà el 24 de novembre

El cap de llista d’Ara Maó es coneixerà el 24 de novembre

La votació per escollir el cap de llista d’Ara Maó tindrà lloc el proper 24 de novembre, tal i com estableix el calendari de primàries obertes que s’ha aprovat per unanimitat aquest dissabte durant l’assemblea de l’agrupació d’electors en la qual han participat una quarantena d’adherits.

Les candidatures per encapçalar la llista d’Ara Maó a l’Ajuntament de cara a les properes eleccions municipals de maig de 2019 es podran presentar entre el 23 d’octubre i el 10 de novembre.

Posteriorment, el 23 de març de 2019 es duran a terme les eleccions primàries obertes per elegir els representants de l’agrupació que conformaran la resta de la llista electoral i en quin ordre hi apareixeran.

En ambdues votacions podran participar les persones adherides a l’agrupació i aquells ciutadans majors de 16 anys que s’inscriguin en el cens. En concret, els interessats en votar al cap de llista es podran inscriure entre el 23 d’octubre i el 14 de novembre.

L’assemblea d’Ara Maó ha aprovat també el model de primàries que, finalment, serà el mateix que es va utilitzar per a les eleccions municipals de 2015. En concret, el 97 per cent que han participat en la trobada han votat pel model que implica dues votacions, una per escollir el cap de llista i una altra per elegir a la resta dels 20 membres de la llista per ordre de preferència.

En relació a la quota de gènere que ha de garantir la paritat a les llistes electorals, la majoria dels adherits s’han decantat per l’opció de compondre les candidatures amb un màxim d’un 60 per cent d’un mateix gènere en trams de cinc persones i un mínim d’un 50 per cent de dones a la llista completa.

No Comments

Post A Comment