El diàleg, i no la repressió, és l’única via per resoldre el conflicte a Catalunya

El diàleg, i no la repressió, és l’única via per resoldre el conflicte a Catalunya

Ara Maó vol expressar la seva preocupació per les actuacions policials abusives i desproporcionades que s’han pogut veure en les protestes de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes catalans, que estan tenint lloc a Catalunya i altres llocs de l’Estat.

Una preocupació que també han expressat nombroses entitats, com Amnistia Internacional, el Centre Irídia, especialitzat en la defensa dels Drets Humans, o la mateixa comissària de Drets Humans del Consell d’Europa, Dunja Mijatovic.

Tot i el caràcter majoritàriament pacífic de les mobilitzacions, aquests dies també s’han produït actes de violència per part d’alguns manifestants, violència que també rebutjam, que en cap cas poden justificar actuacions policials allunyades de la moderació i contràries als protocols d’actuació establerts.

Durant les protestes hem vist nombroses irregularitats en les actuacions dels cossos de seguretat, com càrregues policials injustificades i indiscriminades, l’ús de la força contra persones que no suposaven cap risc o que ja estaven immobilitzades o cops de porra al cap i trets de projectils efectuats des de furgonetes, sense tenir en compte a qui anaven dirigits, entre altres. Unes pràctiques inacceptables i contràries als principis de proporcionalitat i necessitat, que han de ser investigades i sancionades.

En aquest sentit, consideram que és especialment greu l’ús de pilotes de goma, prohibides pel Parlament de Catalunya l’any 2014, que representen un clar perill per a la integritat dels manifestants i per culpa de les quals quatre persones han perdut la visió d’un ull.

També resulten alarmants les detencions de periodistes, com la del fotoperiodista Albert Garcia, i les agressions, més d’una seixantena, contra professionals de la informació mentre cobrien les manifestacions, la majoria d’ells perfectament identificats, en el que suposa un greu atac al dret a la informació.

Des d’Ara Maó condemnam aquestes actuacions i, una vegada més, demanam l’inici, sense demora, del diàleg i la negociació política que ha de permetre que la ciutadania de Catalunya pugui decidir de manera pacífica i democràtica el seu futur.

Foto: Infoanoia.cat

No Comments

Post A Comment