El nostre posicionament davant el fet de no ubicar el nou conservatori a la Sala Augusta

El nostre posicionament davant el fet de no ubicar el nou conservatori a la Sala Augusta

Per iniciativa d’Ara Maó, no fa ni tres mesos que es renovava un acord al ple de l’ajuntament sobre la Sala Augusta, que reproduïm textualment:

“Instar a la Conselleria d’Educació del Govern Balear a treure la nova licitació de la Sala Augusta el més prest possible i amb els preus revisats.”

En la mateixa proposta d’acord presentada per Ara Maó s’exposava que el Conservatori de Música de Menorca necessita una nova seu a Maó, ja que es tracta d’una demanda que fa més de quinze anys que s’ha sol·licitat reiteradament a la Conselleria d’Educació del Govern Balear.

Hi ha una majoria de la població maonesa que veu amb bons ulls la ubicació del nou centre a la Sala Augusta, com ho ratifiquen els resultats de les eleccions de 2023, si sumem els vots dels partits que aposten per aquest emplaçament per al conservatori.

El que es valora d’aquest projecte és la possibilitat de rehabilitar un edifici en desús situat al centre de la ciutat, i la conversió del mateix en un edifici singular amb un elevat valor arquitectònic.

La ubicació del Conservatori de Música a la Sala Augusta, amb el projecte executiu aprovat i només pendent de licitació, ara penja d’un fil, perquè el Govern Balear s’ha manifestat en contra de la decisió del Ple i vol abandonar el projecte.

Aquesta ubicació va ser acceptada als seus inicis pel PP, i el projecte engegat en el mandat 2015-2019 resolia una demanda històrica de la comunitat educativa que ara veu perillar el seu futur.

Aquesta decisió de no fer el nou Conservatori a la Sala Augusta provocarà començar de nou tot el llarg i complicat procés administratiu i tècnic que comporta una infraestructura d’aquest tipus, fet que s’endarrerirà perquè no hi ha cap espai públic adequat previst per aquests usos al PGOU.

La Sala Augusta, com és de propietat municipal i no té per què ser objecte d’inversions per part del Govern Balear, s’aboca a un destí incert.

Amb la decisió unilateral del Sr. Pons, l’equip de govern del PSOE tira enrere vuit anys de feina i de recursos públics invertits en aquest projecte.

Aquesta decisió, per sobre de tot, contradiu els acords presos a l’Ajuntament de Maó, el darrer del mes de juliol en què es va aprovar mantenir aquesta ubicació, fa que ens demanem si les decisions que es prenen al plenari tenen cap valor, perquè en qualsevol moment el Sr. Pons pot prendre decisions en el sentit contrari.

Per acabar, voldríem recordar que els perjudicats pel fet de no recuperar aquest edifici públic tan emblemàtic com la Sala Augusta per a usos culturals i artístics és tota la població de Maó, en sentit ampli, i, especialment, la comunitat educativa del Conservatori, el professorat, els seus alumnes i les seves famílies, que veuran com la realització de la nova seu s’allunya de nou sense un horitzó definit.

No Comments

Post A Comment