El nostre posicionament sobre la supressió de l’impost de successions que proposa el PP

El nostre posicionament sobre la supressió de l’impost de successions que proposa el PP

La moció presentada pel Partit Popular, proposant la supressió de l’impost de successions a les Illes Balears, correspon a una de les seves promeses electorals de les darreres eleccions autonòmiques. La van elevar al ple de l’Ajuntament argumentant que la majoria dels menorquins els havien donat suports a les urnes, però aquesta no va ser la realitat, i és que com succeeix la major part de les vegades, si ens fixem en les dades, el seu argument cau pel seu propi pes.

Si ens fixem en el Consell Insular, tot i que van aconseguir governar perquè van sumar més consellers que la resta de partits, i recordem que van necessitar l’ajuda de Vox per formar govern, les candidatures d’esquerres (PSOE, Més i UP) van sumar un total de 19.714 vots. Per contra, PP i Vox en van reunir 18.244.

I aquest fet encara es fa més evident si recordem el que va succeir en les eleccions municipals de Maó, ja que el PSOE i Ara Maó sumaven un total de 6.338 vots, pels 4.959 de PP i Vox. Per tant, afirmar com diu el PP que la majoria dels menorquins van donar suport a les seves propostes és una fal·làcia i així els hi vam fer saber durant l’últim Ple.

Pel que fa al nostre posicionament sobre el mateix impost de successions, el defensem perquè sabem que es tracta d’una poderosa eina per reduir la desigualtat de riquesa que tan negatius efectes implica sobre l’economia, especialment sobre els grups més desfavorits. L’impost ha d’anar en concordança amb l’estratègia seguida per la resta del sistema fiscal, fixant-se en les possibles respostes dels contribuents i actuant en conseqüència. En definitiva, es tracta d’una ajuda justa per reduir un resultat injust: la desigualtat de riquesa a conseqüència de l’atzar.

Per tant, Ara Maó va votar en contra de la moció.

No Comments

Post A Comment