El PP va proposar al Ple de l’Ajuntament que demanéssim al govern de l’Estat l’aprovació d’uns pressuspostos que han resultat ser antisocials i antimenorquins

El PP va proposar al Ple de l’Ajuntament que demanéssim al govern de l’Estat l’aprovació d’uns pressuspostos que han resultat ser antisocials i antimenorquins

En una proposta bastant ideologitzada, en què el grup municipal popular utilitzava la institució municipal per dur a terme una política de gestos en clau estatal, es pretenia que la corporació demanés al Congrés dels diputats un compromís per aprovar els pressupostos per a 2017. La fonamentació, bàsicament, era en clau pràctica: es necessiten els pressupostos per governar, per tant s’havia de votar a favor per lleialtat institucional. Atès els greuges de l’Estat en matèria de finançament cap als ajuntaments, Ara Maó i tot l’equip de govern no va votar aquesta petició.

A la pràctica, aquests pressuspostos de l’Estat han acabat sent antisocials i antimenorquins. Veim com mentre en general davallen les inversions en infraestructures prop d’un 11 %, davalla el pressupost per Cultura i disminueix en un 20 % el que es gastarà en els serveis públics bàsics dedicats a l’accés a l’habitatge, augmenta en un 32% la despesa en Defensa, que arribarà als 7.650 milions pel pagament d’armes, o s’augmenta la partida destinada a la monarquia, que estava congelada des de 2014.

Bé és cert que s’han augmentat algunes partides com la de les pensions o la dedicada a dependència, en aquest darrer cas amb un increment en 100 milions. L’increment, però, és clarament insuficient, ja que les retallades que acumula aquest àmbit en els pressupostos de l’Estat assolien els 400 milions durant el mandat de Mariano Rajoy, des del 2012.

L’anàlisi en clau territorial és més devastadora, encara: ni l’olor de la tarifa plana ni el descompte de resident del 75 %, a part de fer davallar a la meitat la inversió de l’Estat a Menorca.

Aquests eren els pressuspostos que el PP demanava que instéssim a aprovar. Uns pressupostos, a més, que compten amb el rebuig de gairebé tota l’oposició. Ara Maó no podia seguir aquest joc.

No Comments

Post A Comment