Els nous radars de la Via Ronda i Sant Climent, una mesura necessària per garantir la seguretat dels vianants

L’Ajuntament impulsa una campanya informativa que culminarà el 15 de febrer amb la posada en marxa dels dos radars de Via Ronda i el nou radar de Sant Climent

Els nous radars de la Via Ronda i Sant Climent, una mesura necessària per garantir la seguretat dels vianants

L’Ajuntament de Maó ha posat en marxa una campanya informativa que culminarà el 15 de febrer, amb la posada en marxa dels dos radars fixos de la Via Ronda i el nou radar de Sant Climent, que s’han instal·lat els darrers dies.

Conxa Juanola ha recordat que la instal·lació dels radars a la Via Ronda és una actuació que es va planificar durant la seva alcaldia, i respon a la voluntat d’augmentar la seguretat dels vianants i avançar en la pacificació de la mobilitat urbana.

Juanola també ha assenyalat que “malauradament els senyals de limitació de velocitat no són suficients, perquè la gent no en fa cas, i després d’escoltar les peticions dels veïns s’ha optat per la instal·lació de radars, que permetran reduir la velocitat dels vehicles que circulen per la Via Ronda”.

Període informatiu

Per demostrar que no existeix cap afany recaptatori i que la finalitat és la reducció de la velocitat en aquests trams concrets, l’Ajuntament ha iniciat un període informatiu, que s’allargarà durant tot un mes, durant el qual les càmeres no sancionaran. L’objectiu és informar a tota la ciutadania de l’existència d’aquest sistema de control.

El primer radar de Via Ronda està situat  a una zona 30 Km, entre la rotonda de la Salle i la rotonda de Ses Quatre Boques i el segon radar està ubicat a una zona 50 km, entre la rotonda del cementiri i la rotonda del CEIP de Mare de Déu del Carme.

El nou radar de Sant Climent està situat en una zona 30 km, a l’entrada del municipi per la carretera de Cala en Porter.

És important assenyalar que durant els darrers 20 anys, s’han donat nombrosos accidents en aquests dos trams de la Via Ronda. Concretament, a la zona on es situa un dels radars, entre el cementiri i la rotonda del Carme, va tenir lloc un accident mortal, fa un parell d’anys.

El segon radar està situat a la zona de Via Ronda més propera a les escoles i al poliesportiu municipal, una zona molt transitada per fillets i filletes. I el mateix passa amb la zona de Sant Climent.

Per altra banda, és important destacar que, des de fa mesos, ja es fan controls de velocitat en aquests mateixos trams, que estan senyalitzats com a zona de radar. En aquest punt, cal assenyalar que, durant aquest temps de pedagogia i de campanya informativa la policia continuarà fent aquests controls.

Entrada en funcionament de les càmeres del sistema de pacificació del centre de Maó

Per altra banda, el mateix dia 15 de febrer també entraran en funcionament les càmeres del sistema de pacificació del centre de Maó, després de més de 6 mesos de la posada en marxa d’aquesta reordenació del centre i de la notificació del permís adient a tots els veïns i veïnes que encara poden seguir circulant per els carrers reformats.

Aquesta iniciativa al centre s’ha impulsat amb l’objectiu d’avançar cap a un model de ciutat més amable, que permet dinamitzar l’activitat social, econòmica i comercial del centre històric de Maó, potenciant, també, la mobilitat de les persones amb mitjans sostenibles.

No Comments

Post A Comment