Els pressupostos participatius: una eina fonamental per implicar els ciutadans

Els pressupostos participatius: una eina fonamental per implicar els ciutadans

L’Ajuntament va iniciar l’any passat un camí cap a l’apoderament dels ciutadans en la presa de decisions gràcies a la posada en marxa dels primers pressupostos participatius, la segona edició dels quals es troba ara mateix i fins al dia 30 en fase de votació.

tríptic pressupostos 2018

La bona acollida d’aquesta iniciativa, en la qual van participar 1.621 persones l’any passat, gairebé un 7 per cent de la població major de 16 anys de Maó, demostra la importància del compromís d’Ara Maó per fomentar la participació ciutadana amb la finalitat de facilitar la implicació de la ciutadania en les decisions estratègiques.

Aquest era un dels punts claus del programa polític d’Ara Maó: impulsar una nova cultura de participació posant a l’abast dels ciutadans les eines necessàries perquè es puguin implicar en el seu autogovern.

D’aquesta manera, els pressupostos participatius suposen un projecte d’innovació política que incrementa la col·laboració en la gestió, tal com ha assegurat el membre de l’agrupació d’electors, Biel Pons.

En aquest sentit, ha destacat que l’obligació de les institucions d’oferir a les persones instruments de participació “no perquè estigui de moda”, sinó perquè governar “és un relat d’escolta activa”.

A més, els pressupostos participatius suposen també una bona eina per conèixer i mesurar quines són les necessitats de la població, ja que encara que no tots els projectes presentats hagin estat validats per diferents motius, l’Ajuntament pren nota de totes les propostes.

“Aquesta iniciativa suposa crear una via de comunicació entre els ciutadans i l’administració, un diàleg que ens permet conèixer els interessos i preocupacions de la població”, ha dit Pons.

Aquells que encara no hagin votat, ho poden fer a través d’aquest enllaç:

http://www.ajmao.org/Contingut.aspx?IdPub=15386

No Comments

Post A Comment