Els sis radicals d’Ara Maó

Els sis radicals d’Ara Maó

 

Aquests són dies de moviments estranys per tot arreu. Després dels resultats de les eleccions locals i autonòmiques, sorgeixen veus que escampen un missatge de por als ciutadans. Tertulians de poca credibilitat repeteixen un dictat que, per idèntic, sembla elaborat per una secta: s’ha d’aturar els peus a aquelles formacions que han tingut un resultat sorprenent en les passades eleccions. En ares de l’estabilitat, partits que s’oposaven a altres -fins i tot amb sanya- ara els fan oferiments amb l’argument de garantir la governabilitat al crit de “que vénen els radicals”.

Dins aquest ambient, més propi de 50 anys endarrere, Maó no n’és una excepció, i per aquest motiu creim necessari que la gent conegui un poc més als 6 regidors “radicals” d’Ara Maó, que han estat escollits per les urnes dins un sistema anomenat Democràcia.

Amb el nombre 6, Rafa Muñoz. Nascut a Maó. Pare de dos fills, casat amb una infermera. Enginyer tècnic industrial, expert en energies renovables. Coordinador del grup local de la cooperativa Som Energia, president de l’Associació de familiars de fillets amb TDAH, vocal de l’AV Camí de ses Vinyes. Esportista en el seu temps lliure en l’especialitat de natació. Treballa com a tècnic en el Consorci de Residus i Energia de Menorca on, entre d’altres coses, gestiona el parc eòlic de Milà.

Amb el nombre 5, Biel Pons. Nascut a Maó. Llicenciat en Filologia Catalana, professor a l’escola d’adults i poeta. També ha treballat d’assessor i dinamitzador lingüístic amb “Amb tu, en català”, un programa de voluntariat lingüístic i d’integració cultural, i de gestor cultural. Amant de la literatura i del camp menorquí on, de jove, va fer de vergeter seguint l’escola del seu pare, esportista en la branca de ciclisme i monitor de caiac.

Amb el nombre 4, Manolo Lora. Nascut a Marchena, va venir amb la seva família a Menorca amb 5 anys. Pare d’una filla i avi d’un nét, emparentat amb una coneguda família maonesa. És Mestre Artesà ceramista i empresari en el Port de Maó. Ha estat president de la Federació de Veïns de Menorca i president de l’Associació de Veïns de s’Arraval. Ha estat membre de la Plataforma per la defensa del transport aeri. Destaca la seva afició a l’excursionisme.

Amb el nombre 3, Jordi Tutzó.  Nascut a Maó, en la Costa de Deià, casat, pare de dos fills, diplomat en ciències empresarials i titular d’una llicència de pilot comercial professional d’avió. Nét d’un recordat mestre d’escola vocacional, és el mitjà de dos germans, treballa a l’aeroport de Menorca des de fa 15 anys, on és coordinador de programació i operacions. Exjugador de bàsquet, dedica el seu temps lliure a ajudar a dur un equip de l’Alcázar i a estar amb els seus dos fills.

Amb el nombre 2, Laia Obrador. Veïna de Llucmaçanes. Filla de mestra i d’un treballador de banca ètica, diplomada en Magisteri i a punt de finalitzar la llicenciatura de Psicopedagogia. Des de fa més de 10 anys és mestra d’Educació Infantil a l’Escola Infantil de Sant Climent, preocupada per l’educació dels infants ha participat des dels seus inicis en el moviment de Menorca d’Edu21. Participa a l’associació de Veïns de Llucmaçanes. Exjugadora del CD Alcázar, li agrada practicar esports, com la bicicleta de muntanya i el caiac, i dedicar temps al seu hort.

Amb el nombre 1, Conxa Juanola. Nascuda a Maó, mare de tres filles i àvia de quatre néts, filla i néta de la coneguda saga del Rosabel, família maonesa del sector de la restauració. Personal  fix de l’Ajuntament de Maó des de 1987, gestora cultural per la UNED, entre altres ha estat responsable de la Biblioteca local Hernández Mora, cap d’unitat de Cultura en funcions durant 8 anys i Directora-Gerent del Teatre Principal de Maó durant 7 anys. Destaca per la seva lluita en pro de la conservació de Menorca.

Aquestes sis persones seran els regidors i regidores que representaran Ara Maó dalt la Sala i, entre altres, volen dur a terme algunes accions tan radicals com per exemple:

Eliminació dels 4 càrrecs de confiança, reducció d’un 10% dels sous i dietes dels regidors de l’Ajuntament de Maó, impuls decidit a les polítiques destinades a garantir un aigua sense nitrats per als ciutadans; destinació de part dels ingressos per impostos de grans superfícies comercials del municipi maonès a dissenyar un pla de comerç local; exigir veu i vot dins Autoritat portuària per tal de reclamar polítiques portuàries que tenguin en compte l’interès de la ciutat; petició urgent al Govern Balear de la creació un centre Sociosanitari a Maó per acollir els malalts crònics de Menorca… entre moltes altres accions subversives similars.

També és objectiu d’aquests regidors demostrar que es pot fer política sense caure en desqualificacions personals, sense incloure demostracions de mal gust i sense que les dèries o els traumes personals condicionin la gestió d’unes institucions que han d’estar de veritat al servei de la societat.

2 Comments
  • rafael oliver puig
    Posted at 08:10h, 11 juny Respon

    Sempre han estat igual, “comunistes amb banyes”, “segrestadors de fillets”, ens han dit de tot, pero ja veieu, al final quant ells sen van, és quant veiem el que realment han estat treballat per noltros, com a Ciutadella per Sant Joan. Força Contxa!! donem-lis una lliçó del que és una alcaldessa!!

  • Angel Salmeron
    Posted at 09:10h, 11 juny Respon

    s’enveja no es bona i es temps posa a tothom en es seu lloc

Post A Comment